Ingrediënten
Voor 4 personen
- 320 gr pomodori tomaat
- 380 gr watermeloen
- 1 st bleekselderij (ook voor de blokjes)
- 1/3 komkommer (eerst de linten snijden)
- 1/2 knoflook • 4 druppels tabasco
- 2 eetl cabernet sauvignon azijn
- Zout
- Extra vergine olie
Voor de salsa
- 4 komkommer linten
- 25 gr fijn gesnipperde sjalot 3×3 mm
- 25 gr bleekselderij blokjes 3×3
- 4 pomodori tomaten ontveld
- Rasp van 1/2 citroen
- 10 blaadjes dragon fijn gesneden
- 100 gr pompoenpitten in de oven geroosterd
Voor de garnering
Kruiden als borage cress, tuinkers Eetbare bloemen als borage, viooltjes of gouds bloemen.
Voorbereiding
Snijd 4 lange dunne linten van de komkommer en schil daarna 1/3 komkommer. Snijd alvast 25 gr bleekselderij in blokjes en gebruik de rest voor de gazpacho. Blender de komkommer, tomaat, meloen, bleekselderij en knoflook helemaal fijn en wrijf door een fijne zeef. Breng de gazpacho op smaak met tabasco, zout en azijn. Rooster ondertussen de pompoenpitten en hak deze daarna grof.
Snijd de buitenkant van de tomaat in kleine blokjes en gebruik de binnenkant voor de gazpacho. Meng alle ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met peper en zout. Zet een kleine steker in een soepbord en bekleed een komkommerlintje, schep hier de salsa in en bedek dit met een laag pompoenpitten. Giet voorzichtig de koude gazpacho er langs en haal de steker weg. Druppel er wat mooie olie bij en garneer af met kruiden en bloemen.
Eet Smakelijk!
Johan en Milena
Restaurant Old Skool