Search
Close this search box.

FOOD SPOT

De liefde voor het Land van Maas & Waal gaat zeker ook door de maag. Geniet van culinaire hotspots, schitterend gelegen terrassen, mensen kijken, natuurbeleving en bovenal vrolijkheid, kwaliteit en gastvrijheid.

Enjoy Food aan Waal

Begin in Beuningen met de lekkere pannenkoeken van Den Tol , een kopje koffie of borrel bij Café de Zaak of op het Julianaplein bij Limburgia, Bijzonder Genieten of een van de andere gezellige terrassen. Rij of wandel over de waaldijk naar Ewijk en bezoek Slot Doddendael , waar je ook kunt lunchen en dineren. In het volgende dorpje Winssen vind je De Arend, waar je jezelf waant in Franse sferen. Geniet op het gezellige terras en van de goede keuken.

Daarna richting de gemeente Druten, waar je in Deest een goede Italiaan vindt en aan de Van Heemstraweg richting Afferden strek je bij de Zandroos gezellig je benen bij Catootje. In Druten vind je volop restaurants en hier wijzen wij je graag op Old Skool, een restaurant met een bib gourmand en het voorbeeld van de Maas en Waalse Gastvrijheid. Verder kent Druten veel gezellige restaurants en heerlijke ijszaken. Ook Italiaan Retro Gusto mag hier zeker ver-meld worden, evenals Bistro de Bolle in het naastgelegen plaatsje Boven Leeuwen.

Een heerlijk restaurant met het mooiste uitzicht op de Waal. Daarna door naar gastronomisch Beneden Leeuwen, waar de broodjes van Marcus Antonius voortreffelijk zijn en Meraqi en de Twee Linden een avondje uit compleet maken. Volg de Waaldijk, kijk uit op Tiel en bezoek dan brasserie Aan Tafel bij Jan in Dreumel, waar tafelen samen een feestje is. Jan kookt in de open keuken de meest heerlijke gerechten en verrassende smaakcombinaties.

Maas Fever

Nu gaan we richting de Maas. Steek bij Dreumel de van Heemstraweg over en ga de Maasdijk op en je komt vanzelf aan bij het gezellige Brasserie ’t Anker in Alphen en verderop in Maasbommel bij Foepy’s aan de Maas. De start van mooie terrassen, gezelligheid aan recreatiegebied De Gouden Ham. Hier ontmoet je locals, toeristen , wandelaars, fietsers en motorrijders bij Moeke Mooren, de hotspot aan de dijk. Ook de Korenmolen biedt volop vertier en het optimale vakantiegevoel.

Reis verder naar idyllische dorpjes als Appeltern en Batenburg. Hier vind je lekker ijs, het sprookjeshof voor met de kinderen en de twee mooi gelegen terrassen van De Tuinen van Appeltern en Bed and Breakfast en is de Theetuin Appeltern. Een schitterende dijkroute voert je verder naar Hotel Hoogeerd in Niftrik, waar je gastvrij op het terras wordt ontvangen en de Maas overkijkt. Hier is het ook goed logeren.

Uiteindelijk naderen we het gezellige centrum van Wijchen, waar culinair, gastronomie en terrassen het beeld bepalen . Jong en oud amuseren zich volop en een uitgelezen plek om mensen te kijken en te genieten. Tip; Document 12 voor een heerlijk avondje uit.

“Happen & stappen, dijkterassen, gezellige dorpcentra, verborgen adresjes”

Vennen & bossen

In de gemeente Wijchen is een uitstapje naar de heerlijkheid Leur meer dan de moeite waard. Wandel door een bosrijk gebied, ontdek de Angus koeien en neem plek op het terras van De Leurse Hof.

Rij je meer richting het zuidoosten, dan wordt je betoverd door het Wijchense Ven en de Hatertse – en Overasseltse Vennen. Wandelen, fietsen, hardlopen en vooral natuur beleven. Op zondagochtend gezellig druk bij het terras van boerderij De Eikenhorst en restaurant St Walrick.

Cafe de Zaak

Old Skool

Aan tafel bij Jan

Cafe Hanneke

Zaal 4

Ohlala

De Gouden Leeuw

De Arend

De Markies

Sprookjeshof

Moeke Mooren

Meraqi

Bistro de Bolle

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.