Search
Close this search box.

Optimus Sorters

Optimaal presterende logistieke bedrijfsprocessen

Optimus Sorters is een Nederlands bedrijf dat zich bezighoudt met sorteersystemen in de logistiek en pakketdistributie. Optimus is hierin volledig gespecialiseerd en biedt dan ook alles van ontwerp tot aan productie, levering en service. Het hoofdkantoor bevindt zich in Beuningen. Wij spraken directeur Rens Gehling en vroegen hem wat Optimus Sorters nu zo bijzonder maakt.

“We richten ons uiteraard op de productie van hoge kwaliteit producten in de logistiek en pakketmarkt en daar hebben we in de jaren dat we actief zijn onze sporen wel in verdiend,” vertelt Rens. “Het wordt gewaardeerd dat we een hoge mate van kennis hebben en onze focus leggen op oplossingen die ‘best value for money’ zijn. We denken mee met de klant en stellen ons flexibel op, denken in oplossingen en gaan graag de samenwerking aan. De lijnen zijn kort en de communicatie is open en persoonlijk. Dat past bij ons en de sector waarin we ons bewegen. We zijn groot geworden in het middensegment van onze branche en willen dat ook zo houden. We richten onze aandacht dan ook primair op het bewerkstelligen van een stevig fundament waarop we verder kunnen bouwen en op termijn ons portfolio kunnen versterken. Concreet betekent dit dat er nu met name gewerkt wordt aan de implementatie van logische en soepel lopende bedrijfsprocessen waar iedereen zich goed bij voelt. Met mensen die bij ons passen en zich ook willen inzetten voor de groei die we meemaken.”

Optimus Sorters

Focus op de mens

“Ik ben nog niet zo lang werkzaam voor Optimus, maar wat mij direct opviel toen ik hier binnenkwam is de menselijke maat waarmee de beslissingen worden genomen. Je ziet het goed terug bij het aannemen van nieuw personeel: Voor ons is het allerbelangrijkste dat iemand past binnen onze bedrijfscultuur. Een cultuur die vrij plat georganiseerd is. We stimuleren onze mensen om zoveel mogelijk input te geven en mee te denken over hoe de processen zo optimaal mogelijk kunnen worden ingericht. Ik geef ze alle ruimte om verantwoordelijkheden aan te gaan die ze, zonder de extra stimulans die ik geef, misschien niet zo snel zouden nemen. Wat we zien is dat daar mooie initiatieven uit voortkomen en dat mensen groeien in hun ontwikkeling en zelfvertrouwen. Het gaat om samenwerken, integriteit en een oplossingsgerichte houding, de kernwaarden van ons bedrijf. Ik vind het belangrijk dat iemand oprecht betrokken en geïnteresseerd is, luistert en zijn of haar verantwoordelijkheid neemt. Dat is de basis. Succes kan daar, onder de juiste omstandigheden, uit voortkomen. Die blik op de mens is iets dat hier sinds de dag van oprichting leidend is en iets waar ik me niet alleen thuis bij voel, maar zeker ook verder uit wil dragen.”

Rens Gehling

Stevig fundament

“Optimus Sorters is onderdeel van de Bowe Group, een van ‘s werelds grootste leveranciers van slimme automatiseringsoplossingen. Daarmee staat er een grote partij achter ons die ons steunt in onze groeiambitie. Het groeipotentieel is er en daar willen we juist in deze regio verder vorm aan geven door op alle fronten het fundament zo stevig mogelijk te maken. We hebben hierbij zeker ook de blik naar buiten. Naar de lokale ondernemers die op termijn, waar dat mogelijk is, een mooie bijdrage kunnen leveren aan een wederzijdse groei.”

Ik kijk naar de hele mens, zijn kracht en potentiële mogelijkheden.

Optimus Sorters is een bedrijf dat over de jaren gestaag is gegroeid. Inmiddels beslaat het drie bedrijfspanden op bedrijventerrein De Schoenaker in Beuningen. Een nieuwe centrale locatie laat dan ook niet lang op zich wachten. Een verdere groei zit in de pen. De toenemende vraag naar Logistiek en Pakket & Post biedt een gezond vooruitzicht voor de toekomst van het bedrijf. Optimus Sorters hecht belang aan de regio en wil lokaal dieper wortelen. Meer weten over Optimus Sorters? Neem dan een kijkje op de website: www.optimussorters.com/nl/home. Daar vind je ook alle vacatures.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.