Search
Close this search box.

Simako-BDM: Make life a ride

De zomer komt eraan. Fervent motorrijders en BMW-liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de twee Simako-BDM vestigingen in Elst en Apeldoorn. Het bedrijf levert sinds kort ook motoren uit het cruisersegment. Speciaal daarvoor heeft Simako-BDM op de vestiging in Elst een ‘store in store’ ingericht, waar de Heritage-modellen van BMW Motorrad te bewonderen zijn. Met name de R 18 springt in het oog. Oprichter Koen Teunissen legt uit wat het rijden op deze motor zo bijzonder maakt.

In 2008 namen Koen en Wilco van Toorn Simako Motoren over. In 2010 werd vervolgens Bert Duursma Motoren overgenomen, vanaf dat moment voert het bedrijf de naam Simako-BDM. Beide vestigingen zijn officiële BMW Motorrad-dealer. Je kunt er terecht voor nieuwe en gebruikte motoren, reparatie en onderhoud, kleding en accessoires en verhuur. Bovendien biedt Simako-BDM je de mogelijkheid om verzekeringen en financieringen af te sluiten. Kortom: het totale pakket rond het rijden van een motor. Wilco en Koen hebben de dagelijkse leiding over het bedrijf, dat inmiddels 20 mensen in dienst heeft.

Focus op een nieuw segment

BMW Motorrad heeft een breed motoren-modellenprogramma, onder meer bestaande uit sportmotoren, toermotoren, naked en adventure bikes en nu dus ook cruisers. De Duitse fabrikant is binnen alle segmenten vertegenwoordigd. Koen: ‘Onze nieuwste telg is de Heritage modelserie, een zware 1800 cc Cruiser, waar inmiddels 4 modellen van zijn. In Elst hebben we speciaal voor dit type motor een showroom ingericht; de Heritage-lounge. Voor ons is dit een nieuw segment, voorheen hadden we deze motoren niet. BMW Motorrad wil totaalleverancier zijn en dat willen wij ook. We willen ons daarom waarmaken en bewijzen in dit segment. De klant is nieuw en het product ook. BMW Motorrad is ambitieus en wil overal succesvol in zijn. In Nederland is het al 13 jaar marktleider, het streven is natuurlijk om dit vast te houden.”

Het vlaggenschip: R 18

BMW Motorrad is goed is het leveren van zogenaamde rijdersmotoren, zoals bijvoorbeeld de R 1250 GS. Bij de R 18 speelt vooral de beleving tijdens het rijden een grote rol. Koen licht toe: “Normaal ben je tijdens het rijden van een motor bezig met de ideale lijn en het zo goed mogelijk aansnijden van de bochten. Dit levert happy moments op. Bij de R 18 gaat het niet zozeer om snelheid en techniek, maar vooral om de rijbeleving. Vergelijk het met het rijden van een cabrio, waar het gaat om het genieten van de omgeving, van het buiten zijn. Bij een R 18 wordt het plaatje van motorrijden breder, je ziet veel meer wat er om je heen gebeurt.” Mensen die nieuwsgierig zijn naar de beleving van de R18, kunnen terecht bij Simako-BDM in Elst. De motor is bovendien te huur voor € 95 per dag.

“Normaal ben je tijdens het rijden van een motor bezig met de ideale lijn en het zo goed mogelijk aansnijden van de bochten. Dit levert happy moments op.”

Simako-BDM Elst
Industrieweg 28
6662 PA Elst
info.elst@simako-bdm.nl
0481 – 373 400
www.simako-bdm.nl

Tekst Joep Peters, Foto BMW Motorrad

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.