Search
Close this search box.

Werknemers: een uitdaging voor de meeste ondernemers…

Het werken met werknemers is één groot feest! Echt fantastisch. Ze brengen nieuwe ideeën en nemen al je werk uit handen. Je kan het hele jaar op vakantie en je werknemers zorgen voor de omzet, toch? You wish.

Laten we eerlijk zijn, het werken met werknemers is niet alléén maar leuk. Je komt ook voor behoorlijke uitdagingen te staan.

Regelmatig vraag je je af of je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Misschien denk je: “Heb ik wel het juiste arbeidscontract opgesteld?” of “Zijn de arbeidsvoorwaarden die ik hanteer wel correct?”

Daar bovenop krijg je vaak allerlei vragen van je werknemers waar je niet altijd direct een antwoord op hebt of überhaupt zin en tijd voor hebt om je in te verdiepen. Wat zijn bijvoorbeeld de regels voor vakantiedagen en verlof? En wat moet je doen als een werknemer ziek wordt?

Als je erachter komt dat je op drijfzand bouwt

In mijn functie als consultant heb ik gezien hoe belangrijk een goede basis is in je personeelsbeleid die voldoet aan wet- en regelgeving. Dit vormt het fundament waarop je verder kunt bouwen. Als deze basis niet op orde is, stort alles wat je daarbovenop bouwt uiteindelijk ineen.

Helaas heb ik dit ook zien gebeuren. Bedrijven met tientallen werknemers die geen actuele RI&E (Risico-Inventarisatie en -Evaluatie) of Arbobeleidsplan hebben, of die geen verlof-registratiesysteem hanteren. Zelfs familiebedrijven die zijn gestart zonder personeelshandboek en nu worstelen met problemen zoals gedragsregels en verplichtingen bij ziekte.

Laat mij je helpen

Ik begeleid en adviseer werkgevers bij dit proces, zodat jij met vertrouwen en plezier aan de groei van je bedrijf kunt werken. Geen slapeloze nachten meer waarin je je steeds afvraagt: “Kan ik Herman nog een verlenging van zijn tijdelijk contract bieden?” of “Hoe leg ik afspraken vast over thuiswerken?” Ik zorg dat jij klaar bent om die geweldige groei te omarmen mét een fantastisch team waarbij alles top geregeld is!

Laten we samen aan de slag gaan. Stuur mij een e-mail voor een gratis kennismakingsgesprek.

chantal@wetenswaardig-hr.nl

Wetenswaardig
Gildcamp 26
6644 NG Ewijk
chantal@wetenswaardig-hr.nl
www.wetenswaardig-hr.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.