Search
Close this search box.

Business builiding: B2B-relatiebeheer versus toenemende digitalisering

Het onderhouden van uitstekende relaties met je B2B klanten is essentieel. Het lijkt echter door de toenemende digitalisering steeds een beetje lastiger om dit te doen. Klantcontact vindt meer geautomatiseerd plaats en er is minder gelegenheid en tijd voor persoonlijke interactie. Dit heeft gevolgen voor je relatiebeheer.

Blijf investeren in persoonlijk contact

Focus niet alleen op digitale communicatie, maar blijf investeren in menselijke interactie. Grijp regelmatig de telefoon om met je klant te praten. Vraag hoe het gaat, wat behoeften zijn op dat moment en wat er kan worden verbeterd aan je product of dienstverlening. Zo blijf je in het vizier van je klant.

Persoonlijk contact is overigens niet alleen essentieel in relatiebeheer, ook bij het creëren van new business wint een gesprek het van digitale contacten. Met een persoonlijke aanpak heb je alle kans jezelf te onderscheiden, kun je het beste inspelen op behoeften en overtuig je potentiële klanten om met jou samen te werken.

Markt & klantsegmentatie

Overigens is niet elke klant al jouw aandacht en tijd waard. Net als iedere onderneming heb je nu eenmaal te maken met een schaarste van middelen, of het nu gaat om geld of beschikbare mensen. En dat betekent keuzes maken, waarbij je niet iedere klant evenveel aandacht kunt geven. Maar hoe pak je dit aan?

Ons programma Markt & Klantsegmentatie helpt jou hierbij. Wil je een keer sparren met Mark en bespreken hoe we jouw commerciële resultaten kunnen verbeteren, dan kun je Mark van Baal bereiken via 06-29544477 of mbaal@businessbuilding.nl.

BCMW Agenda

Bedrijfsbezoek Van Raaij
Groenverzorging
5 september 2023

Algemene Ledenvergadering
HTR Security Systems
3 oktober 2023

Bezoek Brussel en
het Europees Parlement
27 oktober 2023

Ondernemer van het Jaar
Maas & Waal,
16 november 2023

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.