Search
Close this search box.

In een wereld waar winst vaak centraal staat

In een wereld waar winst vaak centraal staat, is het idee van maatschappelijke meerwaarde creëren met je bedrijf misschien niet altijd het eerste waar je aan denkt. Maar wat als er verteld wordt dat het mogelijk is om niet alleen een succesvol bedrijf te runnen, maar ook een positieve impact te hebben op de gemeenschap om je heen? Dat is precies wat Doederij Zorggeluk heeft gedaan. En hun verhaal kan ons allemaal inspireren.

Doederij Zorggeluk, een bloeiend bedrijf geleid door gepassioneerde ondernemers, heeft zich gecommitteerd aan het betrekken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij maatschappelijke projecten. Hun benadering is niet alleen vernieuwend, maar ook inspirerend. Door deelnemers de kans te geven om onder andere te participeren in projecten zoals het versterken van het landelijke project schoolfruit en het openstellen van een lokaal museum heeft Doederij bewezen dat zakelijk succes hand in hand kan gaan met sociale verantwoordelijkheid.

Het begint allemaal met het geloof dat elk individu waarde heeft en bijdraagt aan de samenleving. Bij Doederij worden mensen met verschillende achtergronden en ervaringen verwelkomd, en wordt hun potentieel erkend en dat creëert eigenwaarde. Door deelnemers te betrekken bij maatschappelijke projecten, worden ze niet alleen voorzien van werk, maar ook van een gevoel van doel, trots en gemeenschap.

Gaat ook om het bouwen van relaties en het versterken van gemeenschappen. Het is nu tijd om hierin te investeren want de wereld van zorg en welzijn zal in de aankomende jaren voor flinke uitdagingen komen te staan. De grote zorgdruk in combinatie met personeels te korten zullen er voor zorgen dat de sociale maatschappelijke initiatieven, groeperingen en verenigingen in een gemeenschap onder druk komen te staan. Deelnemers staan graag klaar voor deze maatschappelijke uitdagingen want ondanks hun eigen beperkingen willen ze graag iets voor een ander kunnen betekenen.

Wat kunnen we leren van het verhaal van Doederij? Ten eerste, het is mogelijk om met je onderneming een positieve impact te hebben op de samenleving. Door creatief te zijn en samen te werken met gemeenschappen en belanghebbenden, kunnen ondernemers een verschil maken.

Ten tweede, het begint allemaal met een mentaliteit van inclusiviteit en respect voor de menselijke waardigheid. Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken en hun potentieel te erkennen, kunnen we een meer inclusieve samenleving opbouwen.

En tot slot, het gaat niet alleen om wat je doet, maar ook om hoe je het doet. Door empathie, mededogen en respect te tonen voor anderen, kunnen we een wereld creëren waarin iedereen de kans krijgt om te gedijen en bij te dragen.

Charlotte Vijnmans, Doederij Zorggeluk

NIEUW! WORDT BOGERD VRIEND!

Als eerste toegang tot de verkoop van het nieuwe theaterseizoen, vriendenkorting op geselecteerde voorstellingen, korting in ons lunchcafé, altijd koffie en thee voor €1,00 in onze Foyer en nog veel meer! Wordt vriend van de Bogerd en profiteer van vele voordelen!

Maak via onze website jouw account aan. Je betaalt jouw lidmaatschap voor een heel jaar en deze is vanaf 18 mei geactiveerd. Je kunt dan je tickets bestellen en jouw vriendenpas en welkomstgeschenk liggen klaar.

Bekijk voor meer informatie
onze website:
www.bogerddruten.nl.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.