Search
Close this search box.

Eigenaar Jos Ruijs geeft aan de hand van 5 vragen een inkijkje bij Megens installaties.

JOS Ruijs

Megens Installaties adviseert, ontwerpt, installeert en beheert technische installaties. Vanuit de vestigingen in Druten, Rotterdam, Apeldoorn en Amsterdam verzorgt zij alles op het gebied van elektra en zorgt ze voor een prettig binnenklimaat. Megens Installaties richt zich op de zakelijke markt en werkt voornamelijk in commercieel en zorgvastgoed, scholen en overheidsgebouwen. Met name de technisch beheer specialisten hebben landelijk veel opdrachtgevers waar naast vervangingen ook service en onderhoud worden verricht. Waar mogelijk kan dit ook op afstand plaatsvinden. Het bedrijf heeft over de jaren veel nieuwe wegen ingeslagen en daarmee een grondige metamorfose ondergaan sinds de oprichting in 1973.

Samen maken wij het goed

1. Megens Installaties presenteert zich als een innovatief bedrijf en brede ketenpartner. Hoe uit zich dat?

Om een voorbeeld te geven: We werken aan de hand van het zogeheten BouwwerkInformatieModel, de BIM. Een methodiek die het mogelijk maakt om extra informatie toe te voegen aan de tekeningen en 3D ontwerpen die we maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan materiaalkeuze en diameter informatie. Hierdoor kunnen we tegenwoordig tot op 5% nauwkeurig werken. Dat levert een enorme kostenbesparing op, maar zorgt er vooral voor dat mogelijke problemen vooraf al te onderkennen zijn. Nog voordat er daadwerkelijk gebouwd gaat worden dus. Daarnaast hebben we specialistische engineers voor meet- en regeltechniek in huis, die er in nauwe samenwerking met alle betrokkenen voor zorgen dat de ontworpen meet- en regeltechniek op voorhand past en functioneert. Met de BIM, 3D ontwerp, meet- en regeltechniek en elektrotechnische specialisten zetten we ons als kennispartner in de markt en zijn we in staat om op te treden als adviserend installateur en komen we tot optimale resultaten voor onze opdrachtgevers.

2. Hoe zorg je ervoor dat de opgedane kennis geborgd blijft en nog verder kan worden uitgebreid?

We zijn een kennisgedreven organisatie en hebben een blijvende ambitie om door te groeien. En dat gaat verder dan de groei in opdrachten en uitbreiding van de vestigingen. Ook de interne groei van onze medewerkers blijven we voeden. Technici zijn van nature nieuwsgierig. Ik vind het belangrijk dat er altijd ruimte is om die nieuwsgierigheid te voeden. Door de opgedane kennis te delen, maar ook door nieuwe kennis op te doen buiten de eigen organisatie. Er is volop ruimte om je verder te ontwikkelen middels scholing en herscholing.

3. Is dat wat Megens Installaties aantrekkelijk maakt voor bestaande en nieuwe medewerkers?

Dat denk ik wel. Ons werk is het creëren van een prettig (binnen)klimaat, dat geldt voor de ruimtes die we technisch inrichten, maar zeker ook voor het welbevinden van onze medewerkers. Het is belangrijk dat je je lekker voelt op je werk en met je werk. Dat je op een prettige manier uitgedaagd wordt en in ontwikkeling kunt blijven. Denken in mogelijkheden is dan ook leidend in ons doen en laten. We kijken bij iedereen die bij ons werkt en die nieuw bij ons binnenkomt naar de competenties. Waar zitten de mogelijkheden en hoe halen we die het best naar boven.

4. Een gedachte die is meegenomen in de verbouwing van het hoofdkantoor?

Het hoofdkantoor in Druten is verbouwd en ademt alles waar we voor staan. Onze doorgaande reis van ambitie maakt dat we breed kijken. Naar ons werk, naar gebouwen en naar de mens. Het pand in Druten is 20 jaar oud, we hebben haar met respect duurzaam verbouwd. We zijn praktisch energieneutraal en hebben ervoor gezorgd dat iedereen er prettig kan werken. Er is een binnentuin, een kas, een terras… Het is een plek waar je trots op kunt zijn en waar je met plezier de dag beleeft.

5. Nog een laatste boodschap?

Volg je dromen. Het leven is er om geleefd te worden. Zorg ervoor dat je het ook op je werk leuk hebt. Dat je geprikkeld wordt om je te ontwikkelen en op zoek kunt gaan naar oplossingen voor de puzzels die voor je liggen.

Foto: Jos Ruijs
Tekst: Joep Peters

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.