Search
Close this search box.

Een nieuwe vorm van vergaderen

Gezond, Ontspannen Én Effectief

BIO

Bedrijf: FØRENA
Eigenaar: Priscilla van Dongen
Gevestigd: Sinds mei 2021 te Druten

‘Vergaderen. De term alleen al klinkt lekker droog. Terwijl het eigenlijk draait om verbinden. Op hetzelfde level komen, elkaar begrijpen en van daaruit effectief afstemmen. Als je er zo naar kijkt, is het volkomen logisch dat je daar een bepaalde sfeer voor nodig hebt. Een saai zaaltje of andere klinische setting? Of liever ultiem relaxed in je badjas? Ons uitgangspunt is: als je zelf ontspannen bent en geniet van het moment, sta je het meest open voor goede verbinding met een ander.’ Priscilla van Dongen, oprichter van FØRENA ziet haar visie steeds vaker bevestigd.

In het Gelderse Druten ligt een verborgen parel: FØRENA. Een uniek concept waarbij mensen weer volledig in verbinding komen met zichzelf en hun zelfherstellend vermogen. In een prachtige setting vind je er het nieuwste van het nieuwste op het gebied van gezondheids- en met name watertoepassingen. Een FloatSpa, een belevingsdouche, een VR-experience, een top of the bill SPA-gedeelte, het KNEIPP-voetenbad, personal yoga, wellness behandelingen, rituele massages. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er bij FØRENA. Priscilla: ‘Zodra we zien en weten dat het echt van toegevoegde waarde is voor je gezondheid en welbevinden, halen we het in huis. In de oudheid was het normaal om gericht tijd te besteden aan ontspanning. En van daaruit jezelf beter te voelen, je zelfherstellend vermogen ruimte te geven. Vandaag de dag doen we daar nog een schepje bovenop. Door de wetenschap toe te laten. Door actuele kennis in te zetten over het menselijk lichaam – van immuunsysteem tot hormoonhuishouding tot mentale vitaliteit. Dat alles in een uiterst luxueuze omgeving, vol aandacht voor details. Want ook dat werkt: als je ook op zintuiglijk niveau verwend wordt, voel je je beter en geeft een behandeling of programma meer resultaat.’

Priscilla van Dongen
Priscilla van Dongen

“Als je naar buiten loopt, voel je je uitgerust in plaats van uitgeblust.”

Bruggen slaan in je badjas

Dat klinkt wellicht wat onwennig. Toch zijn de ervaringen tot dusver positief. Bas van Heertum (BAS Truck Center) bracht onlangs zelf een dagdeel door bij FØRENA. ‘Hoewel je bij vergaderen niet direct aan een badjas denkt, kan ik niet anders zeggen dan dat het me aangenaam verrast heeft. Bij FØRENA is eigenlijk alles relaxed. Bij binnenkomst liet ik mijn telefoon achter en daarmee ook meteen een stuk onrust. Het is bijzonder hoe dat werkt. Zelfs als je in een restaurant zit, ligt dat ding vaak naast je. Nu werd ik letterlijk ontkoppeld en daardoor liep m’n hele gesprek anders. Vrijer, organischer, directer. De zaken die echt belangrijk waren kwamen als vanzelf aan bod, terwijl ik bewust geen strakke agenda had. En soms was het een tijd stil, gewoonweg omdat we ieder even in onze eigen bubbel zaten. En ook dat effect is niet te missen. Als je naar buiten loopt, voel je je uitgerust in plaats van uitgeblust. Een verademing!’

Waardevolle investering

Zakelijk gezien gebeurt er ook nog wat anders. Bas van Heertum: ‘Doordat alles draait om ontspannen en je goed voelen, is een bezoek aan FØRENA een investering die zich met weinige andere kan meten. Aan de ene kant is er de productiviteit want je bent als vanzelf open in zo’n setting en dat praat makkelijk. Tegelijkertijd merk je de positieve impact op je spieren, je lijf en je hele mindset. Mijn gesprekspartner had exact hetzelfde dus het is absoluut voor herhaling vatbaar.’

Nieuwe manier van denken

Het FØRENA-concept is uniek in Nederland. Ontstaan vanuit een verfrissende kijk op ons dagelijks bestaan. Of zoals Priscilla van Dongen het zelf uitlegt: ‘We lijken gewoon gewend te zijn aan druk, drukte, verplichtingen en verwachtingen. Tel daar de invloed van techniek bij op en je weet hoe laat het is: tijd om jezelf weer centraal te stellen. Met de opkomst van internet lijkt het wel alsof we collectief vast zijn komen te zitten in ons eigen web. Natuurlijk biedt het ons de meest prachtige mogelijkheden, qua werk, persoonlijk en sociaal. Maar tegelijkertijd wordt ons tempo meer dan ooit bepaald door externe factoren. En dat kan niet gezond zijn. Stress en burn-outs zijn aan de orde van de dag en nagenoeg normaal geworden.

Ook depressies en andere mentale beknelling eisen hun tol. Ons lichaam en onze geest kunnen veel hebben, maar ze komen wel degelijk in opstand zodra er te veel gevraagd wordt. En als je klachten krijgt, ben je al te laat. De opkomst van zogenaamde preventieve wellness is dan ook een opsteker. Ik geef er mijn eigen draai aan. Ik ben niet medisch onderlegd en ben ook geen zweverige dame die de wereld wil redden met een meditatie-offensief. Ik geloof in een slim samenspel: ontspanning naar een hoger level tillen en zo actief bijdragen aan gezondheid. Het zelfherstellend vermogen van de mens is daarbij de sleutel: als je dat vrijspeelt en vervolgens op de juiste manier aanjaagt, gebeuren er de meest bijzondere dingen. Ik beloof geen wonderen. Wel zie ik in de dagelijkse praktijk dat onze gasten zichzelf echt kunnen hervinden. En dat daar niet eens per se lange of intensieve trajecten voor nodig zijn. Disconnect to reconnect. Het lijkt een simpele formule, maar hij werkt wel!

“Disconnect to reconnect. Dat is letterlijk wat er hier gebeurt.”

Kom het zelf ervaren!

‘Als je openstaat voor een bijzondere experience, ben je van harte welkom! Als duo, of met meer mensen. We zorgen dat het jullie aan niets ontbreekt. Dat wil zeggen: stress en gejaagdheid houden we ver uit je buurt, een productieve en ultiem ontspannende ervaring is gegarandeerd’.

Uitgeruster, gezonder en gelukkiger

In 2020 zag FØRENA Druten het levenslicht. Een unieke formule waarbij je jezelf weer oplaadt door volledig los te komen van druk, drukte, tijd en techniek. Waarbij je zelfherstellend vermogen tot op celniveau geactiveerd wordt. Waardoor je zowel geestelijk als lichamelijk een boost krijgt. In een sfeer van ultieme natuurlijke luxe begeleiden we je naar een betere versie van jezelf.

Uniek vergader-programma:

Healthy Meeting EUR 249,- per persoon

Magnesium Footh Bath

  • Ritueel van Irene Forte van 110 minuten
  • Tijdens het ritueel van Irene Forte wordt je huid letterlijk van top tot teen gevoed en word je meegevoerd door pure ontspanning en een ultiem gevoel van aandacht en natuurlijke luxe.

Of

  • Ocean Deep Recovery van The|Tides Wellness van 120 minuten
    Dé behandeling om spierspanning, angst en stress te bestrijden. Het geeft nieuwe energie bij vermoeidheid en een boost aan je immuunsysteem.
  • Luxe Italiaanse lunch van RetroGusto

Het programma kun je naar wens uitbreiden of aanpassen. Wil je reserveren of meer informatie over Healthy Meeting?

Tekst: Førena
Fotografie: Peter Baas en FØRENA

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.