Search
Close this search box.

Dossier strategie & budget 2022: Je hebt een goed idee en bent op zoek naar financiering?

Wellicht kan Oost NL je verder helpen!

2022. Het zal het jaar worden dat we weer op adem kunnen komen. Ideeën verder kunnen doorontwikkelen en wellicht een hernieuwde groei in onze bedrijvigheid bewerkstelligen.  Dan is het prettig om te weten dat er organisaties zijn die je hierin verder kunnen helpen. Organisaties als Oost NL bijvoorbeeld, die met publiek geld ondernemers met een maatschappelijke visie en ambitie een stap verder brengen.

Oost NL is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. Vanuit een heldere maatschappelijke missie helpen wij ondernemers in Oost-Nederland innovaties te ontwikkelen naar een volgende fase. Naar een volgende doorbraak op het gebied van Food, Health, Tech en Energy. Innovatieve bedrijven helpen we bij hun ontwikkeling en geven hun de broodnodige financiële ondersteuning. Ook verbinden we ze met nationale en internationale spelers.

“Daarnaast stellen wij ook ons uitgebreide netwerk van experts beschikbaar. Waar het ons om gaat is dat de ondernemer een stap verder komt  in de start dan wel duurzame groei van zijn onderneming. Dat doen we in opdracht van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en de provincie Gelderland.” Aan het woord is Wouter van der Kley, projectmanager Business Development bij Oost NL.

De bedrijven waar hij over spreekt zijn de bedrijven die een bijdrage leveren aan maatschappelijke oplossingen voor de mondiale uitdagingen waar we voor staan. In principe in de 4 topsectoren: Food, Tech, Energy en Health. “Maar dat kan vaak breder worden ingezet. Als de maatschappelijke uitdaging maar duidelijk is. Dan kunnen wij veelal al iets betekenen in het vinden van een financieringsbijdrage.”

Duurzame groei van de regionale economie

Oost NL werkt aan innovatie en aan een duurzame regionale economie. Duurzaam in de zin van innovatieve oplossingen van grote klimaatvraagstukken bijvoorbeeld. Maar ook duurzaam in de zin van toekomstbestendig en solide ondernemerschap.

“We starten altijd met de financieringsanalyse: Waar sta je nu? Waar wil je naartoe en wat is daarvoor nodig. Daarin bieden we kennis en koppelen we je desgewenst aan ervaren ondernemers. Je krijgt begeleiding én we kijken naar de financieringsmogelijkheden die het best passend zijn. Zo zijn er verschillende fondsen waar gebruik van kan worden gemaakt. Daarnaast hebben we, wat meer out-of-the-box gedacht, ook een groot netwerk aan Business Angels, zoals we ze noemen. Ondernemers die hun sporen hebben verdiend, weten waar ze het over hebben en bereid zijn om, als ze erin geloven, te investeren in jouw plan. Dat gaat verder dan een financiële injectie. De meeste Business Angels zijn actief betrokken bij de verdere ontwikkeling van de onderneming in kwestie.”

Wouter van der Kley

Een brede kijk op financiering

“Onze project- en investmentmanagers kijken samen met jou  naar  de best passende financiering. Ben je starter of een innovatieve mkb-er? Voor elke fase bieden we weer andere mogelijkheden. Er zijn Europese subsidieprogramma’s, of landelijke regelingen uit het instrumentarium van de RVO die je kunt inzetten voor haalbaarheidsstudies of innovatieprojecten. Met het programma De Groeiversneller ondersteunt Oost NL Gelderse ondernemers bij hun groei met kennisvouchers. Ook verstrekt Oost NL leningen en risicodragend kapitaal uit verschillende fondsen. Dit doen we tegen een vaste marktconforme rente.”

Drone Corvus Drones

Corvus Drones uit Ede ontwikkelt een volledig automatisch vliegende drone die gewassen monitort en data verzamelt in de glastuinbouw. Corvus Drones ontving in 2021 een financiering uit het Innovatiefonds ION+. Het stelt haar in staat om de ontwikkelde techniek toepasbaar te maken voor elke teelt in binnen- en buitenland en zo door te groeien op de internationale markt.

Oost NL ondersteunt bedrijven die de mondiaal
maatschappelijke uitdagingen waar we voor
staan aangaan. Oost NL analyseert en matcht
met brede blik de financieringsbehoefte met
de mogelijkheden die er zijn, zoals publieke
innovatiefondsen, private investeerders of
Europese innovatieprogramma’s en EU fondsen.

Op 2 november start het gratis Market Research Program voor starters waarin onderzocht wordt welke early adopters binnen jouw sector te vinden zijn. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Oost NL: www.oostnl.nl.

Tekst: Chantal Fransen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.