Search
Close this search box.

De Viersprong

In 2021 namen ondernemers Monique en Otto Basten uit Horssen Uitbaeterij De Viersprong over. Een belangrijke reden hiervoor was om het café-restaurant te behouden voor de regio. Uitbaters Alice Scholte en Jerry van der Pluijm namen in de zomer van 2021 het stokje over van Corrie en Gijs van den Hoofdakker, die maar liefst 29 jaar achter de toog stonden. Zo is en blijft De Viersprong een geliefde uitvalsbasis voor een hapje en een drankje.

“De bezoekers sloten het café-restaurant direct weer in de armen”

Bio

Bedrijfsnaam: Uitbaeterij De Viersprong
Vestiging: Batenburg (sinds 1907)
Aantal medewerkers: 3
Branche: Horeca

Nieuwe eigenaren

Het was de laatste jaren niet zeker of de Viersprong überhaupt behouden zou blijven voor Batenburg. Er lagen plannen om het pand een andere bestemming te geven. Het bleek namelijk gemakkelijker om het als woning te verkopen dan om de horecafunctie te behouden. Vaste gasten van de uitbaeterij -Monique en Otto Basten- kregen lucht van deze plannen en besloten in actie te komen. Hun zoektocht naar een nieuwe uitbater leidde tot Alice en Jerry, die direct enthousiast waren. Na slechts 2 weken dicht geweest te zijn, opende Uitbaeterij De Viersprong opnieuw haar deuren op 2 juli 2021.

Doorstart

Mede door de goede contacten met zowel de oude als nieuwe pandeigenaren, zijn Alice en Jerry in staat geweest om een vlotte doorstart te maken. Ze zetten voort wat Corrie en Gijs de laatste 29 jaar hebben opgebouwd, zonder afbreuk te doen aan de naam en faam van het café-restaurant. De belangen van de verschillende betrokkenen bleken bovendien perfect op elkaar aan te sluiten: Monique en Otto willen het café-restaurant behouden, Alice en Jerry willen het succes van Corrie en Gijs continueren.

Teamprestaties

Alice en Jerry zijn de gastvrouw en gastheer van De Viersprong. Ze worden bijgestaan door een vaste kok, die samen met Alice de keuken bestiert. Gezamenlijk bouwen ze verder aan het succes van de horecagelegenheid. Dit succes is onder meer te danken aan de huiskamerachtige sfeer, de ideale ligging en de uitstekende keuken. Jerry geeft aan dat ze na de opening in de zomer meteen 7 dagen per week open gingen. En gelukkig sloten de gasten het café-restaurant direct weer in de armen. Jerry vult aan: ‘we hebben bijvoorbeeld op onze manier de Batenburgse Dag gevierd. Dat was een perfecte manier om aansluiting te vinden bij de gemeenschap.’

Binding

De inspanningen van Monique, Otto, Gijs, Corrie, Alice en Jerry hebben ervoor gezorgd dat Uitbaterij De Viersprong behouden blijft voor Maas & Waal. Ook al is Batenburg officieel een stad, Otto spreekt graag van het laatste dorpscafé in de regio. Alice en Jerry zorgen ervoor dat hun gasten zich vertrouwd voelen. Andersom voelen zij zich ook vanaf dag 1 welkom in de buurt. ‘Het bloemetje staat nog steeds op tafel, de mensen zijn hier welkom en komen terug. Daar doen we het voor!’

Tekst en foto: Joep Peters

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.