Search
Close this search box.

Veilig Online

Het komt steeds vaker voor dat laptops, tablets en mobiele telefoons gehackt worden en dat er persoonlijke en zakelijke gegevens op straat komen te liggen. En de manieren waarop dat gebeurt worden steeds geavanceerder. Het is noodzakelijk dat je alert blijft, maar daar is niet alles mee te voorkomen. Het is verstandig om jezelf in bescherming te nemen en een professional even mee te laten kijken. Luciën Roelofs, eigenaar van Mobile Care heeft al veel voorbij zien komen. Hij en zijn team staan voor je klaar om ervoor te zorgen dat je ook online veilig bent. Je hoeft daarvoor alleen maar even de winkel in Ewijk binnen te lopen, dan checken zij jouw apparaten terwijl jij geniet van een lekker kopje koffie.

“Cybercrime komt steeds vaker voor. Er zijn steeds meer lekken en steeds vaker worden er hack pogingen ondernomen,” vertelt Luciën. “Ook op je mobiele telefoon. Vooral op openbare WiFi netwerken moet je voorzichtig zijn. Voor je het weet wordt er data onderschept en wordt er gedreigd om privacygevoelige informatie openbaar te maken.”

De juiste instellingen

“Vanuit SourceCare, de zakelijke tak van ons bedrijf, hebben we al veel ervaring opgedaan met het beveiligen van computers. Die kennis hebben we naar de winkel gebracht. We pakken het daar wel iets anders aan. De uitgebreide mobile device management werkzaamheden die we voor bedrijven uitvoeren, dat is voor een particuliere klant niet nodig. En ook niet wenselijk. Je wilt als privépersoon niet dat er iemand als een soort van Big Brother meekijkt met alles wat er op jouw laptop, computer of mobieltje gebeurt. Maar je wilt wel dat je veilig op het internet kunt surfen. Er zijn bepaalde instellingen die al op jouw apparaat staan die daarvoor zorgen. De software van Microsoft is heel uitgebreid en voldoet goed. Maar je moet wel weten hoe je het goed instelt. Je kunt gewoon bij ons binnenstappen voor een review. Dan zorgen wij ervoor dat alles goed staat.”

Veilig het internet op

“Het is belangrijk dat je veilig verbinding maakt met het internet. Bedenk dat als je ergens op vakantie bent bijvoorbeeld en je ziet op een terrasje een openbaar WiFinetwerk hier criminelen achter kunnen zitten die de foto’s e.d. die je verstuurt onderscheppen. Naast dat er gebruik wordt gemaakt van sniffers kan het ook zo zijn dat het aangeboden WiFi netwerk alleen maar is ingesteld om persoonlijke informatie te bemachtigen waar jij later mee gechanteerd kan worden. Wij zorgen ervoor dat je niet zomaar op een onveilig netwerk terecht komt, zodat je nooit per ongeluk in de problemen kunt komen. En, als je zeker weet dat het een veilige omgeving is waar je op in wilt loggen, dat dat ook kan. Maar dan maak je in ieder geval een bewuste keuze.”

Veel bedreigingen

“Er is veel dat mis kan gaan. Phishing, malware, ransomware, keyloggers… Het zijn kreten en moeilijke woorden die je vast al vaak voorbij hebt horen komen en waar je niet mee geconfronteerd wilt worden. Met de verdergaande ontwikkelingen wordt het voor allerlei malafide types steeds makkelijker om ongewenste activiteiten op het net te ontplooien. Zorg ervoor dat je voorbereid bent en dat je zeker weet dat je veilig bent.”

Naast dat MobileCare hun klanten van beveiligingsadvies voorziet vanuit de winkel in Ewijk, biedt het bedrijf ook totaaloplossingen op maat aan haar klanten in het MKB.

Tekst: Chantal Fransen Foto’s: MobileCare

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.