Search
Close this search box.

Theater de Molen waarin ontmoeting, welzijn, cultuur en kunst centraal staan en samenkomen.

Midden in het hartje van Beuningen in een schitterend, goed onderhouden pand is Theater de Molen gevestigd. Een Vestzaktheater met 100 stoelen en met een gezellige foyer voor een drankje achteraf dat in 2000 is gestart met een enthousiaste groep vrijwilligers in ’t Molenhuis in Beuningen en onderdeel is van stg. Perspectief

Dit theater programmeert verrassende voorstellingen voor jong en oud, waaronder cabaret, muziek en diverse familievoorstellingen. Grote artiesten van nu waaronder Jochem Myer, Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Pieter Derks en Van der Laan & Woe hebben hun eerste theatervoorstellingen op ons toneel opgevoerd. Nu stralen ze in de grote theaters door heel het land.

We bieden een programma voor jong, oud en families

“Theater de Molen is voor startende artiesten een mooie plek om ‘speelervaring’ op te doen”, vertelt programmeur en coördinator Femke Arts. “Met diverse impresariaten werken we al jaren heel prettig samen om voor ons publiek een mooi theateraanbod te creëren. Een programma dat we ook afstemmen met Theater Agora in Druten, Theater Mozaïek in Wijchen en Theater de Lindenberg in Nijmegen zodat we niet hetzelfde programmeren. “We zien dat na corona de mensen weer durven te komen naar het theater. Wat betreft voorstellingen programmeren we 6 kindervoorstellingen, 15 tot 18 volwassen voorstellingen, 8 keer per jaar filmvoorstellingen en dan nog een aantal themavoorstellingen zoals een programma over mantelzorg die vanuit stg. Perspectief worden geïnitieerd.” Het komend half jaar staan er nog zo’n 15 voorstellingen op het programma. Uiteenlopend van volwassen-, kinder-, muziek- en filmvoorstellingen.

Doe het zelf theater

“We hebben we ook een samenwerking met de bibliotheek in Beuningen waarbij we in het kader van de Kinderboekenweek elk jaar een speciale kindervoorstelling programmeren”, vervolgt Femke. “We zijn aan het kijken of we de samenwerking verder kunnen uitbreiden met lezingen en workshops. Daar is het theater uitermate geschikt voor. De kleinschaligheid van de zaal zorgt namelijk voor een prettige interactie tussen publiek en de artiesten. Voor muzikale voorstelling biedt de intimiteit van Theater de Molen een geweldige sfeer en akoestiek. Sinds de start in 2000 is het theater meegegroeid met de eisen van een modern theater en beschikt over een uitschuifbare tribune en een up to date lichtinstallatie met ledverlichting en dito geluidsinstallatie. Faciliteiten waarin principe iedereen uit de gemeente Beuningen gebruik van kan maken. Bij ons ‘ Doe het zelf theater’ ligt de focus op talentontwikkeling en cultuurparticipatie. Als Theater de Molen vinden het belangrijk dat kinderen, jongeren en volwassenen zelf hun culturele ideeen kunnen ontwikkelen en uitvoeren, met onze hulp. We staan open voor nieuwe initiatieven.”

We willen meer bezoekers trekken

“Omdat we afhankelijk zijn van subsidie en de inkomsten uit kaartverkoop en horeca, kunnen we geen grote namen programmeren”, licht Femke toe. “Uiteraard zoeken we altijd naar de pareltjes in het theaterlandschap wat aanspreekt bij ons theaterpubliek. Uiteraard zouden we graag wat meer bezoekers willen trekken. Recent heeft een stagiaire onderzoek bij de leeftijdsgroep tussen de 22 en 50 jaar over de bekendheid van o.a. Theater de Molen. Daaruit blijkt dat veel inwoners het theater kennen. We hebben maar beperkte middelen om reclame te maken, maar via onze website, social media en de flyers proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken”, aldus Femke.

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn broodnodig om het theater draaiende te houden”, meent Femke. “Zonder de inzet van vrijwilligers zou het theater niet kunnen draaien. Achter de schermen zijn er ruim 35 vrijwilligers actief. Voor de techniek, de kaartverkoop/kassa, horeca, PR, de ontvangst van bezoekers en artiesten en voor administratieve zaken zoals het bijhouden van de database. Er zijn vrijwilligers die vanaf de start van het theater actief zijn en meegegroeid zijn in de ontwikkelingen en een band met elkaar hebben opgebouwd. We hopen op deze manier nog lang een bijdrage te mogen leveren aan de cultuur in Beuningen.” Meer informatie: www.theaterdemolen.nl

Programma Tips in de regio

Donderdag 9 maart om 20.30 uur de voorstelling POW WOW door Minoux, een voorstelling met name gericht op de mantelzorgers.

Vrijdag 10 maart in Theater Mozaïek Wijchen de muzikale voorstelling Zald’mhebbe! Van Gerard van Maasakkers. Aanvang 20.15 uur.

Vrijdag 31 maart in Theater Agora te Druten de cabaretvoorstelling Gewoon Remy van Remy Evers (winnaar Camerettenprijs 2019).
Aanvang: 20.20 uur.

Tot en met 7 mei te zien in Kasteel Wijchen de tentoonstelling Wijvenwereld die een verrassende kijk biedt op vrouwen in de late middeleeuwen

Plaet Gespeuld brengt komische volksmusical‘Bij Daatjes’. Extra voorstellingen op 2 april d’n Dulper Boven Leeuwen en
16 april in de Meent in
Afferden. Informatie voor
kaartjes 06 115 118 97

Tekst: Loet van Bergen Foto’s Theater de Molen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.