Search
Close this search box.

Relaxed een veertje overslaan?

Badminton, wie kent het niet? Het is een spel dat onlosmakelijk verbonden is met onze Nederlandse liefde voor kamperen. Maar badminton is veel meer dan relaxed een veertje overslaan voor de tent of caravan: het is een topsport waar meer dan 135 landen professioneel bij betrokken zijn. In Azië is het één van de meest beoefende sporten. En ook in Nederland zijn er veel enthousiaste badmintonners. In Beneden-Leeuwen bijvoorbeeld bij badmintonvereniging BC Argus, waar, door een kleine, maar enthousiaste groep deze mooie sport wekelijks wordt beoefend.

Hoe zou je jullie club het best omschrijven?

“BC Argus is een kleine vereniging met zo’n 25 actieve leden. We komen elke vrijdagavond bij elkaar om te sporten, maar ook voor een praatje en prettig samenzijn.” Aan het woord is Johan Leenders, voorzitter van deze gezellige badmintonvereniging. Hij vertelt vol enthousiasme over wat de club nu zo leuk maakt en vervolgt:

“We zijn met een gevarieerde groep leden van diverse pluimage in de leeftijd van 24 tot 55 en van verschillende niveaus. Er zijn leden die een pittig potje badminton niet uit de weg gaan, maar er zijn ook leden die het iets rustiger aan doen. Iets, dat wel, want badminton is toch een vrij intensieve sport, heel anders dan zoals de meeste mensen het kennen van de camping. Badminton is de snelste racketsport ter wereld met shuttle snelheden die tot ruim 200 km per uur kunnen gaan. Het kan er zeker stevig aan toe gaan. Maar, en dat is het leuke van onze club: het hoeft niet. Het mag best een tandje lager. Plezier in het spel is het allerbelangrijkst.”

“Badminton is een uitdagende sport dat op elk niveau te spelen is en voor iedereen altijd leuk is om te doen.”

“We spelen op vrijdagavond, aan het eind van de week, waarbij het heerlijk is om de week even letterlijk van je af te slaan en daarna samen een drankje te doen. Het is de beste ontspanning die je je kunt bedenken. Veel gezelliger en intiemer dan dat je op de sportschool vindt.”

Is er ruimte voor nieuwe leden?

“Er is zeker ruimte voor nieuwe leden. Het zou leuk zijn als we de club net wat groter kunnen maken. Qua leeftijd moet het dan wel passen. Jongeren en kinderen, we zien dat die in deze tijd toch liever andere activiteiten ontplooien. Neemt niet weg, dat als er zich een groepje jeugd aanmeldt we er zeker open voor staan om daar een aparte trainingsdag voor in te richten. Maar voor nu richten we ons vooral op een uitbreiding van het huidige ledenaantal met mensen vanaf 18 jaar. Mensen die het leuk vinden om samen iets te doen en graag aan hun conditie werken. Badminton vraagt iets van je lichaam en coördinatie, maar het is in principe een sport voor iedereen. De spelregels zijn zo aangeleerd en het is een perfecte manier om lichaam en geest soepel te houden. Ik zou iedereen die dit leest dan ook zeker willen uitnodigen om eens een keertje langs te komen tijdens een trainingsavond. Met oog op de man/vrouw verhouding van de vereniging roepen we vooral de dames op om eens mee te komen doen. Of om eerst eens te kijken, dat kan ook altijd. De eerste 3 keer train je overigens gratis mee, zo kun je een goed idee krijgen van hoe het bij ons is, zonder dat je gelijk ergens aan vast zit.”

Op 31 december is BC Argus al sinds jaar en dag te vinden op het Dorpsplein mét overheerlijke oliebollen en appelbeignets van De Echte Bakker Thomassen die het voorwerk doet. De club zelf bakt de beignets ter plekke af. Heerlijke bollen en een gezellige middag daar gaat het om. Een dag waarin je ook de leden van de badmintonvereniging kunt leren kennen. Ze zijn er voor een praatje en hebben alle informatie bij zich over BC Argus. De perfecte plek om een afspraak te maken om een keertje vrijblijvend mee te sporten, of om gewoon eens een keertje te komen kijken bij de training.

Badmintonvereniging BC Argus traint op vrijdagavond in De Rosmolen in Beneden-Leeuwen. Het is een vrijetijdsvereniging, zonder competitiewedstrijden. Een keer per jaar is er, voor zover de corona maatregelen dat toestaan, een groepsuitje waar iedereen bij aanwezig is. Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Johan Leenders via b.c.argus@gmail.com.

Badminton wetenswaardigheidjes

  • ‘s Werelds beste smasher haalde een snelheid van 421 km/u.
  • Hoogst gemeten snelheid bij de dames: 257 km/u.
  • Ter vergelijk: top tennisspelers slaan in een wedstrijd de bal in totaal iets meer dan 1.000 keer en lopen ruim 3 km, een badmintonner slaat de shuttle niet minder dan 1.950 keer en loopt ruim 6 km.

Een intensieve en boeiende sport!

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.