Search
Close this search box.

Pax Ontmoet technisch Maas en Waal: inspirerende start van samenwerking met het bedrijfsleven

In de kleurrijk versierde aula van het Pax Christi College verzamelden zich zo’n 400 jongeren, klaar om hun eerste stappen te zetten naar een mogelijke professionele toekomst. Tegenover hen stonden maar liefst 72 bedrijven, waaronder 24 uit de technische sector, bereid om de jonge talenten te verwelkomen en te inspireren.

In de drukte van het evenement vonden we Swen Wigmans, vertegenwoordiger van Megens Installaties, die met enthousiasme sprak over de waarde van deze ontmoeting. “Als bedrijf is het van cruciaal belang om onze betrokkenheid bij de lokale jeugd te tonen. Ook Sander van der Zandt, directeur van Kuypers Zorg voor Vastgoed, onderstreept: “Door hier aanwezig te zijn, kunnen we jongeren laten zien wat onze sector echt inhoudt en hen helpen bij het maken van weloverwogen keuzes voor hun toekomstige loopbaan.”

Even verderop stond Sarah, een jonge deelneemster van het vmbo van het Pax Christi College, die verrast was door de diversiteit van de aanwezige bedrijven. “Ik had geen idee dat er zoveel verschillende bedrijven in Maas en Waal waren. Dit evenement opent echt mijn ogen voor de vele mogelijkheden die er zijn.”

Dit event opent echt mijn ogen voor de vele mogelijkheden die er zijn

Naast haar stond Thomas, die zijn pitch heel zorgvuldig heeft voorbereid en er erg veel zin in heeft om een kijkje bij de praktische bedrijven te nemen: “Ik zit momenteel op een theoretische opleiding, maar ik wil ook heel graag iets praktisch doen. Ik hoop dat deze dag me zal helpen om mijn passie te vinden en een betere vervolgopleiding te kiezen die bij me past.”

Bij Willems Constructie en Huisman E-tech is het een drukte van jewelste. Gelukkig zijn er bij deze grote bedrijven voldoende plaatsen voor een stage op 27 maart. Anke Vos van Willems: “Wat fijn dat zoveel jongeren belangstelling hebben voor al het moois dat wij maken”. Jasmijn Jans van Huisman E-tech onderstreept dat: “We kunnen we met zijn allen niet genoeg aan doen om deze jongeren een mooie toekomst te bieden in Maas en Waal”.

De deelnemende bedrijven, waaronder ook bedrijven zoals HTR en FCG Isolatie en Steigerbouw toonden hun toewijding aan de ontwikkeling van jong talent. Met glimlachende gezichten en open armen stonden ze klaar om de jongeren te informeren en te inspireren. Voor hen was dit evenement niet alleen een gelegenheid om hun bedrijf te presenteren, maar ook een kans om de toekomstige generatie te begeleiden en te ondersteunen.

Pax Ontmoet Maas en Waal was niet alleen een ontmoeting, maar een veelbelovende start van een vruchtbare samenwerking tussen jongeren en bedrijven. In deze levendige en inspirerende omgeving stond één ding centraal: het stimuleren van leren en ontwikkelen, met een sterke nadruk op het bouwen van bruggen tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Nieuwsgierig geworden:
Richard van Ommen:
r.vanommen@ommenkeer.nl

Redactie: Richard van Ommen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.