In mei 2024 viert Familiebedrijf De Arend in Winssen trots haar 125-jarig bestaan als een van de oudste bedrijven in de regio. Sinds 1899 biedt De Arend een rijke horecabeleving, nu voortgezet door de vijfde generatie.
Met een à la carte restaurant sinds 2019 en een rijke geschiedenis als dé plek voor feesten en bijeenkomsten staat De Arend bekend om gastvrijheid, culinaire verrassingen en huiselijke samenzijn met blijvende herinneringen.
Vanaf twee locaties, waaronder een cateringlocatie, geeft De Arend een kijkje in de keuken. In het restaurant aan de Notaris Roesstraat 28 bereiden koks seizoensgebonden lunches, borrelhappen en diners in een huiselijke sfeer. De keukenbrigade in de cateringkeuken aan de Notaris Roesstraat 1 bereidt diverse gerechten, hapjes en buffetten voor de meest uiteenlopende feesten, evenementen en partijen op locatie, én natuurlijk in de Gasterij.
Als inspiratie voor de Feestdagen delen de smaakmakers van De Arend Catering, graag een heerlijk recept om thuis te maken, én natuurlijk van te genieten!
Rouleaux van Kalkoen
Recept voor: +/- 4 personen
Benodigde tijd: +/- 2 uur (inclusief rusttijd in de vriezer en oven)
Ingrediënten:
- 500 gram kalkoenfilet
- 170 gram kipdijen
- 35 gram dadels, fijngesneden
- 21 gram geroosterde pistachenootjes
- 3 gram ras el hanout
- 20 gram eiwit
- 2 gram keukenzout
- 3 blaadjes salie
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Rooster de pistachenootjes 6 minuten op 180 graden en laat ze afkoelen.
- Snijd de dadels in fijne stukjes.
- Mix in een keukenmachine de kipdijen, ras el hanout, eiwit en zout tot een fijne massa.
- Meng de massa met dadels en geroosterde pistachenootjes en schep rustig om.
- Leg 2 vellen huishoudfolie op het aanrecht of werkblad en plaats hier de vulling op.
- Draai de vulling tot een pilvorm en laat deze 1 uur in de vriezer rusten.
- Snijd ondertussen dunne plakken van de kalkoenfilets.
- Leg opnieuw 2 vellen huishoudfolie op het aanrecht, leg de kalkoenplakken erop en sla ze plat met een vleeshamer.
- Haal de vulling uit de vriezer, en spreid deze over de kalkoenplakken en rol op in de folie.
- Neem een grote diepe ovenschaal, vul deze met water en plaats de rouleaux in een afsluitbare zak.
- Leg vervolgens de rouleaux in het hete water en zorg dat deze onder water blijft.
- Plaats de bak met de rouleaux in een voorverwarmde oven van 90 graden Celsius.
- De rouleaux is klaar zodra je een kerntemperatuur van 74 graden hebt bereikt.
- Laat de rouleaux afkoelen in de koelkast.
- Bak de rouleaux in boter met salie voor een mooi korstje.
Serveertip:
Geniet van deze heerlijke rouleaux als hoofdgerecht met seizoengroenten en risotto of aardappeltjes naar keuze!
Eet smakelijk en hele fijne feestdagen!