Search
Close this search box.

Rythmo: De passie amusementscombo

Bio

Naam: Amusementscombo Rythmo
Actief sinds: 2005
Repetities in: Horssen
Muzikale activiteiten: Spelen van swingende en populaire muziek met een “Rythmosausje”

Rythmo, bestaande uit 5 muzikanten, noemt zich een amusementscombo. Soms speelt Jim -de zesjarige zoon van bandleden Helmi en Marcel- ook een deuntje mee. Rythmo speelt voornamelijk covers, variërend van James Brown en Avicii tot zelfs foute Qmusic-hits. Bij een orkest denken veel mensen aan hoempapamuziek.. en dat is juist wat Rythmo niét speelt. Bandleider Marcel maakt zelf de arrangementen, afgestemd op de instrumenten en bezetting: ‘Hierdoor kunnen we tijdens optredens recent zijn’. Het combo is op zoek naar muzikale uitbreiding, goede saxofonisten mogen zich melden!

Vernieuwen en met de tijd meegaan

‘De eerste 8 jaar waren we wat groter en speelden we vooral sfeer- en gezelligheidsmuziek. We stonden vaker op podia op en deden 50 tot 60 optredens per jaar. Daarna hebben we geprobeerd een nieuwe stijl te creëren, omdat we wilden vernieuwen en met de tijd meegaan. Sinds die tijd spelen we een ander repertoire. Nu spelen we bijvoorbeeld bij marathons, op festivals, in winkelcentra en op feesten. Alle verenigingen hebben het moeilijk na corona, ook in de muziekwereld. Ik hoop dat we over twintig jaar nog optreden, maar we zijn afhankelijk van een minimum aantal muzikanten. We spelen nu met een vaste kern van vijf, die is er gelukkig altijd.’

“Bij een orkest denken veel mensen aan hoempapamuziek. en dat is juist wat Rythmo niét speelt”

Muzikaal en persoonlijk op elkaar ingespeeld

‘Als we naar een optreden gaan, hebben we ook meteen een uitje. We gooien de barbecue in de auto, na afloop gaat-ie aan! Daarbij hebben we elk jaar een gezamenlijke activiteit, een zomerse barbecue en een etentje met kerst. Kortom: het is meer dan alleen muziek maken.’ Helmi (tenorsaxofoon) en Marcel (trompet) zijn leden van het eerste uur. Arnold (grote trom), Rik (kleine trom) en Niels (baritonsaxofoon) hebben zich later aangesloten. ‘Als je het gezellig hebt met elkaar, dan komt dit de muziek en de sfeer tijdens een optreden ten goede. Soms zijn zelfs de optredens voor het kleinste publiek het leukst. Dan heb je onderling de meeste lol, we moeten het dan nog wat meer samen doen. Omdat de kern al zo lang bij elkaar is, zijn we ook muzikaal op elkaar ingespeeld. Een eventueel nieuw bandlid dient daarom wel te voldoen aan een bepaald niveau. Op dit moment halen we vooral inspiratie uit Lucky Chops uit Amerika en Blowing Doozy uit Oostenrijk, populaire acts van deze tijd. Door het spelen van moderne en dansbare muziek, hopen we ons extra te onderscheiden.’

Ben jij een muzikaal talent, vooral bedreven op de saxofoon én lust je wel een hamburger van de barbecue na een optreden? Meld je dan bij Rythmo via hun website (www.rythmo.site) of check de Facebookpagina!

Tekst: Joep Peters, Foto’s: Rythmo en Joep Peters

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.