Search
Close this search box.

De passie van: Monique van Essen

Een aantal jaren geleden kwam de wereld van Monique van Essen volledig op de kop te staan. Met de hulp van familie en vrienden, maar zeker ook door te gaan bewegen is ze er weer bovenop gekomen. Maak kennis met Monique: een stralende, energieke vrouw die het leven met beide handen aangrijpt. Een vrouw met een passie. Een passie die ze vol overgave aan iedereen met enthousiasme deelt. Moniques passie? Slowrun: ontspannen hardlopen of powerwalken, ieder in zijn eigen tempo. Wat Monique vooral wil is mensen laten ervaren wat bewegen met je lijf en mindset kan doen.

Hoe ben je in contact gekomen met slowrun?

“Met een groep vriendinnen zijn we in de Corona tijd, toen alles stil lag, gaan hardlopen. In die tijd wees een collega mij op het tv programma “Mooiste meisje van de klas” met Verona de Waal, grondlegster van Slowrun. Ik kon mij zo in haar verhaal vinden dat ik heel enthousiast werd van wat zij te bieden had. Samen met Jet ben ik toen bij haar de cursus Slowrun coach gaan volgen. Om Slowrun in Beuningen op de kaart te zetten, daarvoor moest ik nog wel over de streep getrokken worden. Wat ik in zo’n situatie zelf tegen mijn kinderen zeg is: “Je hebt altijd een keuze, dus volg je hart en spring.” Nu was het mijn beurt.

Wat maakt slowrun zo speciaal?

“Slowrunnen is (hard)-lopen/powerwalken in jouw eigen tempo in combinatie met core stability oefeningen. Ontspannen tijdens het inspannen, maar vooral plezier hebben. Bewegen en jezelf weer gaan voelen, lopen met je hart in plaats van je hoofd. Als we met de groep bezig zijn letten we o.a. op de ademhaling en we sluiten af met een yoga oefening,” legt Monique uit. Jet, die samen met Monique de slowrun groepen begeleidt vult aan: “Of het nu warm is of koud, slagregent of miezert, we gaan gewoon naar buiten. Dat buiten zijn in combinatie met de repeterende passen van het hardlopen doet wat met je. Je wordt er rustig van en krijgt daardoor letterlijk en figuurlijk wat meer lucht.”

Ontspanning door inspanning

“Wij zijn allebei vrij fanatiek in alles wat we doen,” aldus Monique. “Dat helpt om de groep mee te krijgen en als het eenmaal op gang is heeft iedereen het ook ontzettend naar hun zin. Na de work out drinken we samen ook altijd nog even een kopje koffie of thee bij het Dijkmagazijn. Ik zorg er dan voor dat er ook iets lekkers is. Meestal zelfgebakken en altijd gezond. Dat vinden we belangrijk. We vinden het ook belangrijk dat iedereen de kans krijgt om mee te doen. We zijn met die gedachte nu in gesprek met de gemeente Beuningen om te zien of ook vrouwen met een kleine beurs de mogelijkheid kunnen krijgen om te gaan slowrunnen met ons.”

Dat meedoen trekken Monique en Jet veel verder dan de slowrun groep deelnemers. Beuningse bedrijven worden ook betrokken en krijgen een podium om hun producten en/of diensten te presenteren. Voor Monique is dat iets vanzelfsprekends: “Zo helpen we elkaar en maken we er echt iets Beunings van.”

Walk voor KIKA

Omdat kinderen eigenlijk niet ziek mogen zijn. Onder die noemer doet de slowrun groep Beuningen mee aan de eerste Walk voor Kika en lopen zij in de tweede week van mei in twee dagen 81 kilometer van het Pieterpad. Ook jij kan daaraan meedoen. Als (gesponsorde) loper/wandelaar of als sponsor. Meld je aan via de website: www.walkforkika.nl/slowrunbeuningen.

Meedoen met de slowrungroep?

Alle informatie vind je op de website: www.slowrunbeuningen.nl en op de Instagrampagina /slowrunbeuningen.

Tekst: Chantal Fransen
Foto:: Slowrun groep Beuningen (vlnr Monique en Jet)

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.