Search
Close this search box.

De driestroom: De kinderboerderij in wamel leeft!

Al bijna 25 jaar halen kinderen uit de hele regio op de Kinderboerderij in Wamel hun hart op. En niet alleen kinderen, ook voor ouderen is dit een prachtige ontmoetingsplek, waar medewerkers van de Driestroom de dieren verzorgen. Beheerders Ton Hooymans en Sjaak Bokken vertellen wat er zoal gebeurt op deze prachtige plek in Maas en Waal.

Samenwerking vrijwilligers en medewerkers van De Driestoom

‘De kinderboerderij bestaat inmiddels 24 jaar, we hebben een sterk samenwerkingsverband met de Driestroom. Hun medewerkers verzorgen hier de dieren. De kinderboerderij zelf draait puur op vrijwilligers.’ Sjaak en Ton zorgen ervoor dat alles goed verloopt, samen met de andere vrijwilligers van de kinderboerderij. Gezamenlijk zorgen ze voor de gezondheid van de dieren, het onderhoud van de kinderboerderij en in de weekenden -bij afwezigheid van de Driestroom-medewerkers- verzorgen ze de dieren. Daarnaast helpen en begeleiden ze de medewerkers van de Driestroom bij hun werkzaamheden. Een knap staaltje teamwork dus!

De medewerkers staan klaar
De medewerkers staan klaar

Creatieve producten en een gezellige horecahoek

Bij Kinderboerderij Wamel staat het verzorgen van de dieren op de eerste plaats. Daarnaast verrichten de deelnemers van de Driestroom nog vele andere werkzaamheden. Samen maken we allerlei mooie spullen zoals armbandjes, kaarten, gelukspoppetjes, dromenvangers en sleutelhangers. We verkopen deze producten buiten op de kinderboerderij! Dus breng je ons een bezoekje? Kijk dan ook eens naar onze prachtige creaties (ook leuk als cadeautje!). En natuurlijk geniet je in onze horecahoek van een lekker kopje koffie, thee, een koek of ijsje. Want ook dat is mogelijk!

Activiteiten voor kinderen

‘We zijn een open instelling waar iedereen elke dag welkom is. Kinderen kunnen hier op een laagdrempelige manier in contact komen met de dieren. We organiseren hier bovendien kinderfeestjes, die zijn perfect te combineren met de kinderboerderij. Ook organiseren we verschillende activiteiten waarbij we kinderen kennis bijbrengen over dieren en de natuur. En elk voorjaar verzorgen we Jongdierendag, dit jaar op 2 juni. Rond die tijd worden namelijk veel dieren geboren. We vieren hier dan een groot feest en onze bezoekers kunnen jonge konijnen, kuikentjes, lammetjes en geitjes bewonderen. En als het goed is, krijgen we dit jaar ook een jonge ezel!’

Een ontmoetingsplek voor iedereen

‘We ontvangen regelmatig basisscholen of dagopvanglocaties die de kinderboerderij bezoeken. Kortom, de Kinderboerderij Wamel is de plek voor jong én oud om heerlijk te kunnen vertoeven en elkaar te ontmoeten!’

Info

Op zondag 2 juni vindt op Kinderboerderij Wamel Jongdierendag plaats. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de kleinste dieren en te genieten van alles wat groeit en bloeit. En heb je nog wat energie over? Leef je dan lekker uit op de speeltoestellen. Kortom, feest! Zien we je dan??

Redactie; Joep Peters, Fotografie Driestroom

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.