Search
Close this search box.

Dartclub DC Vrijboom: waar fanatisme en gezelligheid samengaan

Sinds de overwinningen Raymond van Barneveld (Barney) op de Embassy en natuurlijk Michael van Gerwen is de Nederlandse dartssport in rap tempo gegroeid. In Beuningen heeft sinds 2005 een bloeiende dartsvereniging DC Vrijboom die haar wedstrijden speelt in Sport Café de Vrijboom in Beuningen.

De drijvende kracht achter deze vereniging is Jos Megens die als vrijwilliger op verschillende terreinen bij DC Vrijboom actief is. Hij leeft met hart en ziel voor de vereniging. “Over darten wordt soms een beetje laatdunkend gedaan, maar het is meer dan alleen een gezellig tijdverdrijf in de kroeg”, vertelt Jos. “Het is een sport die precisie, concentratie en vriendschap combineert.”

Competities

De dartbanen bevinden zich op de bovenverdieping van De Vrijboom waar alles darten ademt. De twee ruimten hebben een capaciteit van maar liefst 9 vaste banen. “Terwijl we in 2005 slechts drie banen hadden en met één team aan de competitie meededen, zijn we langzaam uitgegroeid tot een dartclub met 40 leden die in verschillende competities spelen op de donderdag- en de vrijdagavond”, verduidelijkt Jos. Nu doen alleen al aan de RDB-competitie (Rivieren Dartbond) zo’n twaalf, dertien teams mee. We spelen in verschillende klassen: van eredivisie tot de derde divisie. Ons teams doen het erg goed in de competities. Jos wijst op het aantal bekers dat in de vitrine staat. Hier komen 3 wereldkampioenen jeugd vandaan. We hebben zelf een darter Gian van Veen die met zijn gemiddelde 5de op de wereldranglijst staat en binnenkort naar de wereldkampioenschappen van het PDC gaat en misschien gaat spelen tegen Michael van Gerwen.”

Organisatie

DC Vrijboom is een echte vriendenvereniging waar darten en gezelligheid centraal staat. Jos is coördinator van de vereniging en verantwoordelijk voor de organisatie van de vereniging samen met zijn vrouw. Daarnaast kunnen bedrijven hier terecht voor een gezelligheidstoernooi met hun medewerkers in combinatie met een feest en buffet. De mogelijkheden zijn legio, maar het accent ligt bij Sportcafé de Vrijboom vooral op darten in competitieverband. Het aantal leden is nog steeds groeiende, maar we kunnen zeker nieuwe leden gebruiken en vooral jeugd. Een lidmaatschap kost 40 euro per jaar. Daarbij komen nog de kosten voor de dartpijlen wat eenmalig is. Een goede set dartpijlen heb je al voor 50 euro.

Geïnteresseerden die kennis willen maken met darten, kunnen op de donderdagavond terecht. Daarnaast organiseren vanaf mei, als de competitie is afgelopen tot de vakantie, kennismakingsavonden waar onze leden introducés kunnen meenemen. Waarbij de aspirant darter een stukje begeleiding krijgt ten aanzien van de houding en werptechniek. Darten is vaak een kwestie van veel oefenen. En wie weet komt de volgende wereldkampioen Darten uit Beuningen”, merkt Jos tot slot lachend op.

Bio

Vereniging: Dartclub DC Vrijboom
Activiteiten: Darten
Kantine: Sportcafé de Vrijboom

Tekst: Loet van Bergen – Foto’s: Sportcafé De Vrijboom

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.