Search
Close this search box.

Afscheid nemen in huiselijke sfeer

Over ons

Afscheid nemen in huiselijke sfeer

Ellen Thomassen en Lorenzo Derks zij n vertrouwde gezichten in Deest. De beheerders van ’t Trefpunt doen het werk met hart en ziel en met veel plezier. Vooral alle verschillende activiteiten in het dorpshuis maken het werk dynamisch en mooi om te doen.

Aan de al bestaande activiteiten is nu iets toegevoegd. Het is mogelij k om een compleet afscheid van een dierbare te organiseren bij ’t Trefpunt. Ellen: “Het afgelopen jaar hebben we geleerd dat niets meer zo vanzelfsprekend is. Dat het leven van de ene op de andere dag ingrij pend kan veranderen. Wij denken dat we met onze locatie een mooie bij drage kunnen leveren, als het gaat om afscheid nemen.”

Over het opbaren in ’t Trefpunt is nagedacht en dit is mogelij k gemaakt. “Een familie heeft alle dagen per week toegang en kan bij ons een afscheidsdienst houden en na afl oop kiezen voor een koffi etafel.

Afscheid in huiselijke sfeer

Naast feesten, partij en, cursussen, vergaderen en alle verenigingsactiviteiten bieden Ellen en Lorenzo iets anders: ‘Afscheid nemen in huiselij ke sfeer.’ Het idee is ‘niet standaard’ maar de insteek is: “het kan ook anders en alles kan.”

Ellen vertelt: “Het idee is ontstaan na het overlij den van mij n zus Nancy, in november 2020. De afscheidsdienst en borrel hebben we volgens haar wens en in stij l in ’t Trefpunt gehouden.

Via de live stream was de dienst te volgen voor de mensen die er niet bij konden zij n. De talloze positieve reacties hebben ons doen besluiten om hiermee wat te gaan doen in de toekomst. Want wat is er mooier om iets voor de inwoners en de omgeving te kunnen bij dragen?” Ook nu de Kerk in Deest niet meer gebruikt kan worden voor een afscheidsdienst.

Zalen

Afscheid nemen van een dierbare, op welke manier dan ook, is mogelij k in de Grote Zaal van ’t Trefpunt. Bent u met een klein gezelschap? Ook dan kunt u bij ons terecht voor een intiem afscheid bij ’t Trefpunt. In de ‘vernieuwde’ maar vertrouwde historische Kloosterzaal (ooit de grond van een oud klooster) is plaats voor een gezelschap tot zestig personen.

De afmeting van de Grote Zaal is ca. 225 m2 en biedt voldoende zitplekken voor wel 150 bezoekers. Er is een groot podium waar ruimte is om een kist of mand neer te zetten. De ruimtes kunnen worden ingericht naar ieders wens.

Steeds meer mensen nemen ruim de tij d om afscheid tenemen van hun dierbare. Bij ons heeft u die tij d om van het afscheid precies datgene te maken wat u voor ogen heeft. Nogmaals: alles kan.

’t Kamertje

Er is een opbaarruimte met familiekamer gecreëerd waar nabestaanden de dierbare kunnen bezoeken. In de sfeervol ingerichte kamer is mogelij kheid voor koelapparatuur en andere zaken, die nodig zij n voor een laatste afscheid. Er is voldoende privacy want ’t Kamertje heeft een eigen ingang.

Techniek

Er zij n mogelij kheden voor live stream en er is een geavanceerde geluidsinstallatie met beamer. Alle zalen zij n voorzien van een groot projectiescherm.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Foto: Marjo Snellenburg
Foto’s: Ellen Thomassen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.