Search
Close this search box.

Wonen in een ander land!

Deze wintereditie aandacht voor heel anders wonen. Wonen in een ander land. Op veel plekken in Nederland worden Oekraïners op gevangen. Het is oorlog in Oekraïne. Veel mensen hebben hun land ontvlucht. We laten hen niet in de kou staan. Ook het Land van Maas & Waal draagt haar steentje bij.

In de gemeente Beuningen is een noodopvang ingericht op het Asdonck terrein.

Tegenover de RK kerk staan 41 chalet woningen, waarin tussen 220 en 240 personen kunnen worden opgevangen. Het terrein is door de gemeente ingericht met algemene voorzieningen, parkeerplaatsen en groenstroken. Vele vrijwilligers zijn ook betrokken bij deze opvang.

Samenwerking met vele vrijwilligers.

Oekraïense vluchtelingen kunnen zich op deze locatie laten inschrijven in de Basisregistratie personen. Ze kunnen hierdoor aanspraak maken op leefgeld, school, werk en inkomen.

Deze noodopvanglocatie is er voor maximaal 5 jaar. Als de noodopvang voor Oekraïners binnen de periode van maximaal 5 jaar niet meer nodig is, bekijkt de gemeente dan of andere groepen (vluchtelingen uit andere landen, mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning of reguliere woningzoekers) gebruik kunnen maken van deze locatie.

De gemeente is verantwoordelijk voor veel zaken zoals het inrichten van de locaties: van keuken en douche tot aan meubilair en gebruiksartikelen. Maar ook bijvoorbeeld voor de zorg, niet alleen voor fysieke problemen maar ook psychosociale zorg. En voor het onderwijs aan de kinderen. Er is gezorgd voor een dagelijks aanspreekpunt ter plekke en ook andere zaken, zoals beveiliging op de locatie, coördinatie van alle hulp en meer. Dit alles gebeurt ook in samenwerking met vele vrijwilligers.

Binnenkort komen er verlichte kerstbomen bij ieder chalet, want met elkaar willen we de Oekraïners een warm gevoel geven in deze voor hen verdrietige tijd.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.