Search
Close this search box.

Streekproducten

Het hele jaar Gezond

Weetjes over Kersen

  1. Met 100 gram kersen krijg je al snel 43% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A binnen, wat goed is voor je ogen, huid en immuunsysteem. Ook vitamine C is in grote hoeveelheden aanwezig in kersen. Guilt-free snacken dus!
  2. Met kersenpitten worden regelmatig spuugwedstrijden gehouden. Het wereldrecord kersenpit-spugen staat op maar liefst 29 meter!

Weetje Peren

De vezels in peren kunnen het slechte cholesterolgehalte helpen verlagen. Uit onderzoek blijkt dat de inname van 10 gram vezels per dag al voor een sterke daling van slecht LDL-cholesterol kan zorgen. Daarnaast kunnen vezels ook bijdragen aan een lagere bloeddruk.

Weetjes eieren

De kleur van een ei is afhankelijk van de kip die het gelegd heeft: een kip met witte oorlelletjes legt witte eieren, terwijl een kip met rode oorlellen bruine eieren legt. Er zijn zelfs kipsoorten die blauwe of gespikkelde eieren leggen. In Nederland gaan meer bruine dan witte eieren over de toonbank.

Weetje graskaas

Graskaas heeft een korte rijpingstijd van 4 tot 6 weken, een jonge kaars met een eigen volle en romige smaak door het frisse voorjaarsgras. Vandaar ook de naam graskaas. Deze kaas kan slechts een aantal weken in het voorjaar gemaakt worden, waardoor de kaas wordt gezien als een echte delicatesse.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.