Search
Close this search box.

Klassiek LVMW

Tussen vrijdag 25 en zondag 27 augustus 2023 is het zover: de tweede editie van Batenburg Baroque. Het is een driedaags festival voor klassieke kamermuziek op de mooiste plekken in Batenburg en omgeving. Een weekend lang bruist het stadje dan van muziek

Naast barokmuziek kun je ook genieten van fusion, folk en jazz. Alles akoestisch gespeeld in prachtige historische ruimtes.

Ruim dertig musici uit tien verschillende landen komen naar het festival. Twaalf concerten van internationaal niveau, een festivalkoor én verassingsoptredens maken het weekend tot een feestelijk gebeuren.

Ruim baan is er ook voor jong talent en jong publiek.

Initiatiefnemer van Batenburg Baroque en violiste Judith Steenbrink: “De Kindervakantieweek Batenburg & Niftrik is een begrip. Ik ben heel blij dat wij dit jaar met de organisatie van de vakantieweek de handen ineen hebben geslagen zodat deze kinderen tijdens een concert ervaren dat muziek voor iedereen een belevenis is, ook als je er niet alles van af weet. Luisteren, kijken en meedoen: een belangrijke creatieve stimulans.”

Vanuit Batenburg is er een prijs ontstaan voor getalenteerde musici: de Suyderhoud Award. Genomineerden dit jaar zijn aanstormende talenten Sophia Faltas (zang), Zohra Jongerius (viool) en Jasperina Verheij (zang). De jury bestaat uit vijf Batenburgers. De prijs wordt op zaterdag 26 augustus uitgereikt. Judith Steenbrink: “Het festival was vorig jaar zo feestelijk! De kerken zaten helemaal vol, het publiek ontmoette elkaar na de concerten in Bar Baroque: een droombegin! Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers zetten we ons in om er weer een prachtig festival van te maken. “

Kaarten en informatie over het programma via www.batenburgbaroque.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.