Search
Close this search box.

LVMW door de ogen van Ben van Ooijen

Bio
Ben van Ooijen is geboren en getogen in Appeltern in het Land van Maas en Waal. Geboren in 1954, opgegroeid op de boerderij en naar school geweest in Druten en Nijmegen. Vanaf zijn 18e is Ben al zelfstandig ondernemer. Eerst als D.J. in De Stoep, daarna als hovenier en initiatiefnemer van De Tuinen van Appeltern. Het Tuinplatform geniet inmiddels wereldfaam. 100.000 bezoekers komen jaarlijks naar het 22 hectare grote voorbeeldtuinen park en meer dan 4 miljoen mensen raadplegen de Appeltern website. Ben kent elk onderdeel van zijn Tuinen, maar ook van Maas en Waal. Bij al zijn zoektochten en acties voor publiciteit en naamsbekendheid neemt hij zijn geboortestreek mee waar mogelijk.

In Het Land van Maas en Waal geniet je van de natuur, het water, de grillige dijken en levendige dorpscentra. Verstopt tussen de eindeloze weilanden en sloten liggen De Tuinen van Appeltern, een uitstapje dat je zeker niet mag missen.

copyright Fred Roest, fotografie voor de Tuinen van Appeltern , herfst 2021, Ben van Ooijen

“Leuk aan Appeltern is, dat je kunt kiezen om helemaal niets te doen!”

De Tuinen van Appeltern is een heerlijk dagje uit voor jong en oud, of je nu wilt wandelen door de kleurrijke tuinen, je wilt laten betoveren door de duizenden plantensoorten of gaat deelnemen aan een leerzame workshop of cursus.

Het leuke van Appeltern is ook dat je er voor kunt kiezen om helemaal niets te doen. Je strijkt neer op 1 van de terrassen en laat je heerlijk verwennen met een drankje en een hapje. Even shoppen in de planten en cadeauwinkel hoort daar helemaal bij. Ben van Ooijen, eigenaar van De Tuinen en grote inspirator voor een groen Nederland, geeft je graag een aantal tips voor jouw bezoek aan Het Land van Maas en Waal:

Tips:
1. In veel dorpen zijn avontuurlijke struinroutes uitgezet. Die van Appeltern langs de maas naar De Blauwe Sluis is misschien wel de allermooiste.

2. Een fietstochtje of wandeling door Bergharen en Hernen blijf bijzonder. De paden leiden je langs prachtige stekjes en indrukwekkende buitenplaatsen.

3. Een heerlijk rondje is Appeltern, Megen, Maasbommel en weer terug naar Appeltern. Aan twee kanten langs de Maas. Heerlijke terrasjes op meerdere plaatsen langs de route.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.