Search
Close this search box.

I ♥ LVMW

Al lopend of struinend beleef je de natuur op de meest intense manier. Geuren, kleuren en een weelde aan biodiversiteit. Mooi dat het kan in ons eigen prachtige Maas en Waal. Met een natuurgids zie je nog meer. Chris van Rossum gaat graag op pad met groepen wandelaars om uit te leggen en te laten zien wat de maasuiterwaarden bij Appeltern te bieden hebben. En dat is veel. Hier vind je dicht bij huis een rijke verscheidenheid aan flora en fauna. Eenvoudig, maar apart en indrukwekkend als er een verhaal bij wordt verteld. Liefde voor de natuur spat ervan af. Hij wil dit graag doorgeven en anderen laten meegenieten. Plezier en educatie staan voorop in zijn uitleg voor kinderen. Hij vindt het een investering in een gezonde manier van leven en bewustwording van duurzaamheid. Het brengt hen interesse en respect voor de natuur bij. Altijd passend in een gezonde levensstijl. Leerzaam en ontspannend voor jong en oud. Lente en zomer zijn er perfect geschikt voor. Maar in elk seizoen is er iets nieuws te ontdekken.

Tip 1: Benut de verwondering die kinderen voor nieuwe dingen hebben, om ze van de natuur te leren genieten. Met het volgen van een schoolgidsencursus wil Chris bij jongeren een zaadje met liefde voor de natuur planten.

Tip 2: Naar buiten gaan is een goed medicijn tegen stress en overgewicht. Het brengt een mooi evenwicht in ons overdadige digitale tijdperk. Het betaalt zich later uit in een gezonde leefstijl.

Tip 3: Natuur is in alle seizoenen prachtig. Ook in herfst en winter is er veel te zien. Kleed je aan en ga erop uit. Je komt na zo’n buitenwandeling altijd ontspannen en geïnspireerd terug.

Bio

Chris van Rossum is Maas en Waler in hart en nieren. Geboren en getogen op de boerderij in de Wolderweg in Maasbommel. Daar bracht hij zijn jeugd en werkzame leven als melkveehouder door. Daar stopte hij enkele jaren geleden als actieve ondernemer en gaat sindsdien voort als natuurondernemer. Aan de Mooringer waard in De Megense Ham in Appeltern beheert hij een stuk Maas uiterwaarde, waarop hij zijn koppel met Brandrode runderen laat grazen. Hij leidt daar als natuurgids groepen met wandelaars rond.

“Al lopend of struinend beleef je de natuur”

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.