Search
Close this search box.

Buitengewoon LVMW herfst

1. Ontdek kastelen

Trek erop uit en ontdek kasteel Hernen, bekend van Floris en de unieke overdekte weergangen. Of bezoek het schitterend verbouwde museum kasteel Wijchen, gelegen in het gezellige centrum. Natuurlijk mogen bij deze kastelentocht niet ontbreken een bezoek aan de ruïne van Batenburg in het Anton Pieck achtige stadje Batenburg en het aan de uiterwaarden gelegen Slot Doddendael te Ewijk. Een heerlijke tocht, die jong en oud zal aanspreken.

2. Heerlijkheden van het Land van Maas en Waal

De ‘heerlijkheden’ ontstonden in de vroege middeleeuwen toen stukken land werden verworven door grondbezitters en kerkelijke leiders. De fietstocht op pagina 30 van deze uitgave voert je door de heerlijkheden: Leur, Hernen, Batenburg, Appeltern en Horssen.

Geniet sportief van het schone Land van Maas en Waal.

Heerlijkheid Leur

3. Herfstkleuren SPOTTEN

De herfst betekent door de bossen struinen, bladeren zoeken, laten drogen en thuis met elkaar genieten van het resultaat. Wandel door de bossen van Bergharen en Leur. Ontdek de zandduinen en geniet met elkaar van een bijzonder mooi stukje natuur.

Stuifduinen Bergharen

4. Bourgondisch-GENIETEN

Het Land van Maas en Waal houdt van het goede leven. Bezoek de vele streek – en boerderij winkels, waar u eerlijke en lekkere producten aantreft. Proef direct bij de boer of op de heerlijke terrassen of ga zelf aan de slag en reserveer een kookworkshop.
We hebben voor u een bourgondische route uitgezet op pagina 42 .
Adresjes waar je blijft smullen.

5. Halloween & BLACK FRIDAY

Amerikaans en toch in Het Land van Maas en Waal.
Halloween tochten worden georganiseerd bij Kasteel Hernen en De Tuinen van Appeltern. Lokaal worden bijzondere gasten gespot in de uiterwaarden bij Weurt. Kortom pas op! Of gaat u voor een heerlijk dagje shoppen in de gastvrije en gezellige centra. Plan uw bezoek en succes verzekerd.

Tip: Halloweenshow Heksen bestaan niet
(30 oktober De Tuinen van Appeltern)

6. Sportief-OUTDOOR-Uitdaging

Kun jij overleven in het Land van Maas en Waal. Volop mogelijkheden om je zelf te testen met de survival battles op de Berendonck of informeer bij 2B Outdoor en de Survival Vereniging Storm Oudoor naar de mogelijkheden om jezelf te trainen. Bij 2B Outdoor is ook een groepsaccommodatie, dus durf samen de uitdaging aan.

Stormbaan – Foto svso

7. Tradities & EVENEMENTEN

Paardenmarkten, Leste Mert, Lauwe on Light, Sprookjesfestijn, Dickensfestijn, Candlelight shopping. De streek kent vele evenementen in het najaar. Natuurlijk zijn er nu de Coronaregels. Dus check svp de websites van de diverse centra voor data en tijden zoals www.wijchenis.nl , www.hartvanbeuningen.nl www.welkomindruten.nl en www.verrassenddichtbij.nl.nl

Dickens Druten – Foto Vincent Schouten

Lokaal genieten in een wereldse regio.

Informatie

www.hernen.glk.nl
www.museumwijchen.nl
www.doddendael.nl
www.glk.nl/landschappen-kastelen/locatie/batenburg
www.theaterruinebatenburg.nl
www.glk.nl/landschappen-kastelen/locatie/bergharen-en-horssen
www.visitnijmegen.com/routes/305541678/heerlijkheid-leur-en-hernense-bos
www.appeltern.nl/kalender
www.strongviking.com
www.2b-outdoor.nl
www.svso.nl
www.landvanmaasenwaal.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.