Search
Close this search box.

Braderievertier voor Jong & Oud

Zomer 2023 is weer met elkaar gezellig op pad naar een braderie. Hier vind je vertier, gezellige horeca en bij de vele kraampjes scoor je streekproducten, Maas & Waalse souvenirs en natuurlijk ook speciale waren. Het Land van Maas & Waal heeft een groots aanbod deze zomer.

30 juli Batenburgse Dag

Het pittoreske stadje heeft eigenlijk geen braderie nodig voor een bezoek, maar op 30 juli pak jij van alles het goede mee. goed Ieder jaar wordt op de laatste zondag van juli De Batenburgse Dag georganiseerd. In het karakteristieke centrum van het “stadje” Batenburg geniet je niet alleen van de meer dan 150 kramen op de jaarmarkt. Verspreid over het marktterrein, waartoe ook de kasteelruïne behoort, wordt gezorgd voor muziek, spel, dans, folklore en animatie.

*Van 10.00 uur tot ca. 17.00 uur kunt u zich er ontspannen/uitleven en/of laten vermaken!

Entree € 3,- p.p. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

PARKEREN

Als u met de auto naar Batenburg komt kunt u gratis parkeren aan de rand van het dorp..

Boerenmarkt Horssen – elke donderdag

Een echte boerenmarkt met streekproducten. Voor iedereen die kennis wil maken met lokale, verse en eerlijke producten van agrarische producenten.

Ook het boerenterras is deze avonden geopend. Deze boerenmarkt is iedere donderdagavond (10, 17, 24 en 31 aug) te bezoeken in de maand augustus tussen 18:00 en 20:30uur. Adres: Neersteindsestraat 3 Horssen

Waar komt het woord braderie vandaan?

Oorspronkelijk was het “een huis of plek waar voor eigener of voor anderer rekening vleesch wordt gebraden en bij uitbreiding allerlei warme spijzen toebereid en verkrijgbaar gesteld worden”,
uit: Woordenboek Nederlandsche taal.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.