Search
Close this search box.

Beauty

Deze zomer voorziet Esmee van Megen van Skin Boss (huidinstituut) jou van de mooiste tips om je huid in topconditie te houden

Esmee van Megen
Esmee van Megen

Na jarenlange ervaring besloot Esmee als huidexpert, trainer en masterclass docent Ingrediëntenleer bij de specialisatieopleiding voor schoonheidsspecialisten, besloot Esmee om haar eigen salon te openen. In hartje Beneden-Leeuwen werd haar droom om échte resultaten in huidverjonging te creëren realiteit: SkinBoss Huidinstituut was geboren. Met de allerhoogste service behandelen ze hier op één simpel doel: jou laten zien welke resultaten daadwerkelijk mogelijk zijn wanneer je jouw huid op de juiste manier ondersteunt.

Zandstraat 95 B
6658 CP Beneden Leeuwen

06 – 51 17 83 86
info@skinboss.nl

1. Houd je huid lekker dun

Huh, dunne huid? Ja! In de zomer verdikt je huid automatisch als extra bescherming tegen zonnestralen. Je hebt een dikkere laag dode huidcellen en meer pigmentcellen, waardoor je huid er vaak veel egaler uit ziet. Een super mooi proces dat zich van nature voordoet in ons lichaam gedurende de zomermaanden. Toch adviseren we in de zomer altijd om de huid thuis een beetje extra aandacht te geven met bijvoorbeeld een mooie enzymatische peeling of zachte scrub. Zo behoud je een lekker zacht huidje, is je huid veel beter in staat om gezond te blijven functioneren en het belangrijkste: daar ga je in het najaar jezelf heel dankbaar voor zijn.

Je huid wordt in de winter namelijk weer dunner, waarna die vervolgens roodheid of gevoeligheid kan laten zien. Ben je daar gevoelig voor? Geef je huid deze zomer dan wat extra aandacht en investeer in een huid die heel het jaar door straalt!

2. Laat je niet misleiden door jouw SPF!

Ook essentieel wanneer jouw huid je dierbaar is: een kwalitatieve zonbescherming! Je bent inmiddels ongetwijfeld bekend met de mogelijke schadelijke effecten van overmatig blootstellen aan UV-straling van de zon(nebank). Gelukkig wordt er daarom tegenwoordig veel meer de nadruk gelegd op een goede SPF, alleen zit daar niet altijd een volledige bescherming in. Let er daarom op of jouw zonbeschermingsproduct jouw huid tegen UV-A én UV-B schade beschermt. Een full spectrum bescherming noemen we dat.

Waarom is dat zo belangrijk?

We zeggen wel eens: UV-A staat voor Aging (veroudering) en UV-B voor Burning (verbranden). Beide zonnefilters zijn dus essentieel om je huid zo lang mogelijk in topconditie te houden!

3. Sla juist in de zomer jouw gezichtsbehandeling niet over!

We zien het in de praktijk heel veel: het verplaatsen of uitstellen van behandelingen in verband met vakanties, warmte of simpelweg omdat je huid het niet nodig lijkt te hebben tijdens de zomermaanden. Terwijl je huid om bovenstaande zonnige redenen juist een behandeling zo hard nodig heeft!

Vermijd tijdens deze periode behandelingen die gevoeligheid kunnen creëren, zoals Retinol Treatments, IPL/Laserbehandelingen of intense peelings.

Kies in plaats daarvan voor een behandeling die extra effectief is tijdens de zomerperiode, zoals een bindweefselmassage, Vitamine C Treatment of Radiofrequentie behandeling voor het gladstrijken van rimpels.

Zie jij door de palmbomen het bos niet meer en zou je graag persoonlijk advies willen inwinnen? Bij SkinBoss kun je geheel vrijblijvend terecht voor een adviesgesprek.

Scan de QR code
en plan jouw gratis intake online in!

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.