Search
Close this search box.

Beleef. Voel. Geniet..

1. Voel de herfst door je haren!

Het is heerlijk relaxen in het Land van Maas en Waal.
Ontdek pleintjes, groene weiden, eigentijdse musea en gastvrije Maas & Walers.

E Bike Tour LVMW- 73 KM

Deze afwisselende route brengt je langs bijzondere plekken zoals de Overasseltse- en Haterse Vennen. Er leven bijzondere planten en dieren in de vennen. Kenmerkend voor het Land van Maas en Waal zijn natuurlijk de twee grote rivieren die deze streek omringen. Je fietst langs de Maas en recreatiegebied De Gouden Ham. Vanaf de dijk langs de Waal heb je een spectaculair uitzicht over de Afferdense en Deestse Waarden, waar grote grazers zoals konikpaarden en runderen een belangrijke rol spelen in het beheer van de riviernatuur in dit gebied. Op heldere dagen kun je in de verte Rhenen en de Grebbenberg zien liggen.

Liefhebbers van cultuurhistorie kunnen hun hart ophalen in Batenburg en Hernen. Stap hier gerust even af. De monumentale huizen en ruïne in Batenburg en het kasteel in Hernen geven een goed beeld van het verleden in het Land van Maas en Waal. Genoeg te zien en te beleven dus!

Op deze route zijn de volgende oplaadpunten te vinden:

 • TOP Moeke Mooren, Blauwe Sluis 1B Appeltern
 • Pannenkoekenhuis ´t Sprookjeshof,
 • Maasdijk 12 Appeltern
 • Café-Restaurant De Gouden Leeuw,
 • Hogestraat 1 Druten
 • Julianaplein Beuningen

Meer informatie
www.landvanmaasenwaal.nl/route/e-bike-route-door-het-land-van-maas-en-waal/

2. optimaal buitenleven

De Wintertuin Thuis en Uit

In de lente en de zomer zitten de meeste mensen het liefst in de tuin. Logisch gezien de aangename temperaturen, maar ook in de herfst kan het op mooie dagen nog erg fijn zijn en zelfs in de winter!

Een wintertuin maak je op de volgende manier:
Plaats planten die wintergroen zijn zodat je ook in de winter kleur hebt in je tuin en plaats eventueel planten die zelfs in bloei staan. Denk bijvoorbeeld aan blauwe druifjes, sneeuwklokjes en de hazelaar. Zorg voor de juiste decoratie en de juiste verlichting. Denk aan kaarsen, spiegels, een stapel houtblokken, een mooie deken en sierkussens. Tot slot is het belangrijk om warm te blijven als je in de tuin zit. Blijf uit de wind met een windscherm, steek de vuurkorf aan, gebruik verwarmbare kussens, een kruik of kersenpittenzak of ga onder een deken zitten.

Ideeën voor Wintergroene planten:

Skimmia Japonica , Kamperfoeli, Druifheide, Sneeuwbal, Hazelaar, Helleborus, Klein hoefblad, Vogelmuur, Prunus, Japanse Kardinaalmuts, Rhododendron, Kruipend zenegroen, Stekelnootje, Veldbies, Sneeuwklokje, Bamboe, Maagdenpalm, Stermagnolia, Narcis, Blauwe druifjes, Schoenlappersplant, Bolprimula.

Tip

Bezoek Appeltern Adventure Gardens in Appeltern: een toplocatie dichtbij, waar je inspiratie opdoet, workshops kunt volgen van snoeien tot herfstdecoraties, gezellig kunt wandelen & ook kunt genieten van wijn – en bierproeverijen !

3. we love you

HET SEIZOEN OM HEERLIJK TE SHOPPEN

In het land van Maas & Waal voel jij je welkom.

De inwoners zijn bourgondisch ingesteld en in de winkels en op de terrassen wordt je nog echt gastvrij geholpen. Ontdek de centra van leuke dorpjes en pareltjes. Bezoek de vele winkels met eigen samengestelde collecties. En noteer de halloween events, de sinterklaasintochten en gezellige kerstevents. Volop keuze!

meer informatie

Volg het op de website en facebook via #ondernemervanhetjaarmaasenwaal.nl
www.verrassendleeuwen.nl / facebook #verrassend dichtbij
www.welkomindruten.nl
www.hartvanbeuningen.nl
www.wijchenis.nl

Leuk weetje:

Op 16 november wordt de Winkel van het Jaar Maas & Waal 2023 bekend gemaakt.

18 winkels doen hieraan mee en zij hebben met veel leuke en ludieke acties veel reuring gebracht in de gemeente Druten en West Maas en Waal. Zij tonen hun passie voor de klant, het vak, hun omgeving en medewerkers. Laat je verrassen en bezoek hen eens, want het is spannend. Tot 1 oktober kon er gestemd worden.

Welkom bij 18 deelnemers
Winkel van Het Jaar Maas & Waal 2023

 • Dreumel Bjoetiek de Zwaan
 • Beneden-Leeuwen Janine Mode, Maarten
 • Kocken Vleesspecialist – Chocolaterie
 • Tweeling, Hides and Living, Thomassen
 • Echte Bakker, Kaatje Beneden
 • Leeuwen ,Hoortechniek Schiks, L’Avenir
 • DA Drogisterij en Margo’s Mode
 • Druten Bij Nett Kado Bij Nett Wonen,
 • Annette Mode, Made by Keet/Natuurlijk
 • Bloemen van Marieke, Bij Jes Chocolaterie, Sem Conceptstore
 • Deest Drogisterij van der Wielen en
 • Ben van Elk

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.