Search
Close this search box.

Beleef Voel Geniet

1. van de dijk af

Dat je heerlijk kunt genieten op de dijken langs de Maas & Waal is bij jou wellicht al bekend.
Struinen door schitterende uiterwaarden. De hond uitlaten in het groen langs de Maas en de Waal. Fietsen op de kronkelende dijken. Vogels spotten en genieten van watersport activiteiten bij recreatiegebied De Gouden Ham in Maasbommel en De Berendonck in Wijchen.

Ontdek ook leuke horeca hotspots en terrassen in de karakteristieke dorpen.

Bezoek de Arend in Winssen en waan je in een frans dorp. Geniet van heerlijk Italiaans eten in Deest bij ristorante Grande Nonna en ook bij Resto Gusto in Druten is het culinair genieten. Bij Aan Dek in Druten word je volop verwend en vind je ook camperplaatsen. In Dreumel word je culinair verrast voor een borrel, lunch of diner bij Brasserie aan tafel bij Jan. In Alphen stap je van de dijk horeca ’t Anker zo binnen. Daarna is het uitblazen bij Moeke Mooren, een eigentijdse horecazaak met een geweldig groots terras en lekkere kaart. Bij Batenburg is het na een heerlijke tocht gezellig genieten bij De Viersprong en ontbijten met een view doe je dan in Niftrik bij Hotel Hoogeerd.

Uitgelicht Twee mooie parels

In Land van Maas & Waal is alles inclusief en telt iedereen mee.

In Wamel ga je van de dijk langs de Waal af en vind je midden in het dorp de ontmoetingsplaats van BLEND. Hier wordt je gastvrij en met een glimlach ontvangen voor koffie/thee met wat lekkers.

* Biertjes proeven en lekkere Droom taart eten kun je bij Stoomcafé De Tuut in Appeltern.

Hier vind je speciaal bieren en lekkere taart en wordt je zeker met een smile begroet. Een unieke locatie waar iedereen uniek is.

2. Meet the locals

Wil jij lekker de authentieke sfeer in Land van Maas & Waal proeven. Bezoek dan een van de vele events die georganiseerd worden dit voorjaar. Dompel je onder in gastvrijheid, tradities, hippe festivals en vooral gezelligheid. Voor jong en oud een smaakje.

Feest in en buiten de tent

Wat dacht van je feesten op 14, 15 en 16 april in een echte tent tijdens Pleinpop in Alphen of vier de vrijheid op 5 mei Vrijpop en 6 mei Thuis bij de Zaak mee in Beuningen. Muziek voor ieder wat wils en de beentjes kunnen van de vloer.

Over de sloot springen en feesten
Adrenaline kicken en spotten op 26 , 27 en 28 mei. Beleef het tijdens Pinkstervaria in Altforst. Altijd heel bijzonder en feestelijk, want je geniet mee van een heuse fierljeppen competitie.
Op zondag 28 mei is er ook een hele grote en gezellige braderie.

Vier het leven in de dorpscentra in Land van Maas en Waal

In hartje Wijchen beleef je van 17 tot en met 20 mei de Kasteelfeesten, in Druten kun je los gaan & cocktails scoren tijdens het Veerdam Festival van 18 tot en met 21 mei, in het Hart van Beuningen volop gezelligheid met topbands tijdens de Lentefeesten van 2 tot en m 4 juni en in Beneden Leeuwen is het drie dagen feest tijdens Wiellawaai en De Dag van Leeuwen op 30 juni, 1 en 2 juli.

Down The Rabbit Hole 2023 graaft zich zelf van 30 juni tot en met 2 juli weer in op de Groene Heuvels in Ewijk in de gemeente Beuningen met wereldacts van formaat. Helaas al uitverkocht, maar wellicht vind jij nog een kaartje inclusief campingplaats op ticketswap.

www.adressen

www.stichtingblend.nl
www.detuut.nl
www.pleinpop.nl
www.vrijpop.nl
www.kfwijchen.nl
www.facebook.com/VeerdamFestival/
www.pinkstervaria.nl
www.lentefeestenbeuningen.nl
www.dagvanleeuwen.nl
www.downtherabbithole.nl

TIP

Ontdek zelf de regio
Leuke wandel – en fietsroutes;
www.landvanmaasenwaal.nl/routes/wandelen/ of www.landvanmaasenwaal.nl/routes/fietsen/

Of combineer wandelplezier met sport en loop de Kwiek Beweeg route in Beuningen:
start bij de Leghe Polder in het centrum.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.