Search
Close this search box.

Zien zien zien

Äandacht voor goed zien is iedereen wat waard. We gingen eens kijken bij Van Tiem Optiek in Beneden Leeuwen. Van Tiem Optiek heeft ruim 1000 brillen op voorraad, maar Van Tiem doet heel veel meer dan brillen verkopen. “Goed zicht verkopen is het doel“

Dneye:

Sinds kort beschikt van Tiem optiek over een Dneye scanner. Deze is in staat een biometrisch oogmodel te creëren waarmee multifocale glazen nog succesvoller kunnen worden aangemeten. Hiermee worden zelfs de kleine “oogfoutjes” gecorrigeerd. Daarbij wordt de oogdruk en dikte van het hoornvlies gemeten alsmede de helderheid van de ooglens. Hiermee is staar ook goed in beeld te brengen.

Paskamer:

Een van de leuke dingen op de site van van Tiem
(www.vantiemoptiek.nl) is dat je met behulp van een foto van jezelf digitaal brillen kunt passen. Dat is een service die maar weinig opticiens bieden. Men noemt dit “digitale paskamers” en is er zowel voor kinderen, tieners als volwassen. Paul Heijnekamp, eigenaar zegt: “je kunt vijf monturen kiezen en die naar je thuis of naar onze winkel laten sturen om ze daarna ook in het echt te passen en bekijken”. En retourneren is gratis.

Easyscan:

Verder biedt Van Tiem de mogelijkheid om de gezondheid van het netvlies te meten. Zowel de voor- als achterkant van het oog wordt beoordeeld. Zo’n scan is gratis en wordt beoordeeld door een externe optometrist zodat gerichter doorverwezen kan worden naar een specialist mocht dat nodig zijn. Ook valt daaruit af te lezen of er haast geboden is bij uw netvlies-afwijking of niet.

Droge ogen:

Iets waar Van Tiem ook veel mee bezig is, is de in aantal toenemende kwaal van droge ogen.Eigenlijk moet je spreken van “droge en natte ogen”. Hoe ontstaan “droge ogen”? “door te lang achter een computerscherm te zitten bijvoorbeeld. Bij gespannen langdurig kijken naar hetzelfde (kan ook een film of een boek zijn) wordt minder met de ogen geknipperd, waardoor de ogen (te) droog worden. Door met de ogen te knipperen wordt er vocht aan het oog toegediend. Ik adviseer dan ook altijd om na enige tijd weg te kijken van dat scherm of die film, waardoor de spieren in het oog rust krijgen en vocht kunnen produceren”.

Maar hoezo dan “natte ogen”? heb je een droog oog, dan gaat de traanklier water produceren. Omdat de olielaag op het oog te dun is wordt het geproduceerde water niet tegengehouden, waardoor het uiteindelijk over de wangen gaat stromen”.

Voor deze problemen hebben we een speciaal droge ogen pakket samengesteld waarmee we de problemen kunnen aanpakken. Deze zijn in verschillende varianten/samenstellingen te verkrijgen.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.