Search
Close this search box.

Wereldkoks openen je wereld

Wereldkoks, onderdeel van stichting Wijkwerk, is een erkende sociale onderneming die allerlei horeca diensten aanbiedt en daarnaast mensen weer op weg helpt in deze maatschappij. Wereldkoks ontvangt geen subsidie en moet dus gewoon haar eigen broek ophouden. Terwijl de heerlijkste geuren uit de keuken komen, vertelt Marieke Ceelen over Wereldkoks en de mensen die er werken.

“De mensen die hier komen werken worden veelal doorverwezen door formele instanties als het Werkbedrijf en het UWV, maar komen ook bij ons via ons netwerk, de mensen die hier al werken, of via organisaties als Taalmaatjes bijvoorbeeld. Wereldkoks is een van de projecten van Wijkwerk die mensen weer een fijne plek in deze maatschappij geven door ze te helpen aan een baan die bij hen past.”

Verschillende projecten

“Stichting Wijkwerk heeft verschillende projecten onder zich, naast Wereldkoks is dat bijvoorbeeld ook de Zonnetrein in Nijmegen: het treintje dat voorheen standaard door de Hezelstraat reed, is op dit moment vooral een belangrijke vervoerspartner voor de cruisemaatschappijen die in Nijmegen aanmeren. Wereldkoks is gevestigd op het Nyma terrein. Je kunt bij ons terecht voor een lunch of kookworkshop. Daarnaast wordt er catering aangeboden, er zijn al veel bedrijven, groot en klein, die zich laten verrassen door de bijzonder fijne smaken van de gerechten die onze mensen bereiden.”

Nieuwe smaken

“We hebben een internationale keuken en komen tot mooie smaaksensaties, we krijgen daar altijd veel positieve reacties op terug. Belangrijk is dat het eten simpelweg lekker is, dat is ook de reden waarom veel bedrijven met regelmaat bij ons terugkomen. De kwaliteit is leidend, dat we daarnaast mensen met het werk in onze keuken verder helpen is voor de meeste klanten minder interessant. We werken vanuit een professionele keuken, die we overigens met hulp van een aantal bedrijven en organisaties hebben kunnen realiseren. We krijgen steun van organisaties die ons een warm hart toedragen en daar doen we graag iets voor terug. Ik vind het belangrijk dat het een wisselwerking is. Zo zijn we bijvoorbeeld nu op zoek naar een sponsor voor de nieuwe schorten die we nodig hebben. Als sponsor krijg je in ruil daarvoor een mooie vermelding in ons restaurant en zetten we je logo op de schorten. Dat soort samenwerkingen, daar worden we blij van.”

“We kunnen alle hulp goed gebruiken en doen daar graag iets voor terug.”

Wil je meer weten over Wereldkoks en de diensten die zij aanbieden? Neem dan een kijkje op de website: wereldkoksnijmegen.nl of kom tijdens een van je volgende lunchpauzes eens een hapje eten op het Nyma terrein om te proeven wat voor lekkers de wereldkoks voor je hebben klaargemaakt.

Scan de Qr-code

Wereldkoks
Nyma terrein
Spoelenbleek 5
6541Ae Nijmegen
info@wereldkoksnijmegen.nl

Tekst: Chantal Fransen Fotografie: Wereldkoks

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.