Search
Close this search box.

Vijf vragen aan… Jan Dirk en Pieternella, eigenaren van Bomenenzo in Lienden

JanDirk en Pieternella, ondernemers in Lienden, vertellen over ondernemen in de boomkwekerij.

1. Jullie zijn met name online zeer actief. Vanwaar die keuze om online te gaan ondernemen?

We zijn 15 jaar geleden begonnen als toeleverancier aan andere boomkwekerijen. Dat ging op zich goed tot de crisis toesloeg. Toen waren we genoodzaakt om het anders te gaan doen. We hebben toen de shift gemaakt van business to business naar business to consumer.

2. Hoe hebben jullie die omslag toen gemaakt?

We hebben onze pijlen direct op online verkoop gericht. We zijn begonnen met een eenvoudige Vistaprint site en zijn van daaruit verder gegroeid. Door een professionele partij aan te trekken die kennis heeft van e-commerce en hoe het publiek dat wij willen bereiken benaderd moet worden. Uiteraard gaat het niet altijd van een leien dakje, maar puntje bij paaltje levert deze partij goed werk en hebben we een groot bereik onder particulieren die bij ons hun bomen en tuinplanten willen afnemen.

3. Werken jullie alleen online?

De focus ligt zeker op online ondernemen. En dat werkt erg goed voor ons. We bereiken klanten uit heel Nederland, België en Duitsland. Maar dat wil niet zeggen dat we geen persoonlijk contact hebben. Ons erf staat altijd open voor bezoek. We vinden het fijn als mensen langskomen om te komen kijken naar ons uitgebreide assortiment en advies vragen. Desgewenst maken we ook het tuinontwerp.

4. Jullie assortiment is zeer uitgebreid. Is dat een bewuste keuze geweest?

We houden van bomen en planten. Het is dan ook heel fijn om onszelf wat dat betreft geen beperkingen op te leggen. Daarnaast is het grote assortiment iets wat ons interessant maakt voor onze klanten. Het zorgt ervoor dat we altijd de planten en bomen in huis hebben die passen bij de wens die er is.

  1. Wat zouden jullie adviseren aan de ondernemers die in deze regio actief zijn?

    Dat is een lastige vraag, want iedereen doet het natuurlijk op zijn eigen manier. Maar wat wij uit ervaring kunnen zeggen is dat als je kennis in eigen huis hebt, je daar verder mee komt. Je kunt zaken uitbesteden, maar de echte, eigen kennis is goud waard. Als agrarisch ondernemer ben je kwetsbaar. Er zijn zoveel zaken waar je rekening mee moet houden en die buiten jouw invloedssfeer liggen. Neem bijvoorbeeld het weer. Soms word je geconfronteerd met regen, vorst en stormen waar je geen grip op hebt, maar waar je wel mee moet weten om te gaan. Wij hebben geleerd dat de agrarische ondernemer veerkrachtig is en kan schakelen waar dat nodig is. En dat betekent soms dat je het net wat anders moet doen. In ons geval was dat een online focus op de particuliere klant. En dat werkt voor ons.

Meer weten over Bomen enzo?

Bekijk de website: https://www.bomenenzo.nl/

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.