Search
Close this search box.

Willems

Medio jaren 50 begon Jan Willems senior met de productie van metalen onderdelen voor de meubelindustrie. Inmiddels – 66 jaar later – is Willems Boven-Leeuwen een gevestigde naam in het Maas & Waalse ondernemerslandschap. Iedereen binnen het bedrijf zorgt ervoor dat de typische Willems-cultuur behouden blijft.

Bio

Bedrijfsnaam: Willems Boven-Leeuwen
Vestiging: Boven-Leeuwen
Aantal medewerkers: 130
Branche: Metaalindustrie

“Je wordt hier niet gecontroleerd maar juist gestimuleerd”

Samen werken aan het eindproduct

Willems is ooit begonnen als staalverwerkingsbedrijf, maar al snel kwamen daar andere materialen bij zoals RVS en aluminium. Inmiddels zijn er verschillende teams op meerdere afdelingen actief, elk met hun specialisatie. En wanneer het nodig is – tijdens drukke periodes bijvoorbeeld – werken ze samen om het werk op tijd klaar te hebben. Er is een grote diversiteit aan kennis en ervaring aanwezig binnen het bedrijf. Die combinatie is mede de kracht van Willems. En zeker niet onbelangrijk: ‘er heerst een relaxte sfeer. Iedereen gaat goed met elkaar om en je wordt niet gecontroleerd maar juist gestimuleerd’. Het bedrijf levert veel verschillende soorten producten in verschillende materialen. De verschillende afdelingen hebben elkaar dus nodig om een eindproduct te kunnen leveren. De klanten waarderen dit op hun beurt ook. ‘Door onze samenwerking kennen we onze klanten en hun behoeften goed.’

Bundelen van krachten

Ongeveer alle projecten die Willems nu uitvoert, zijn tot stand gekomen door vragen van klanten. Veel van die projecten begonnen klein, waarna ze uitgroeiden tot grote klussen. Dit is ook mogelijk, omdat er binnen het bedrijf veel kundige mensen rondlopen die bovendien veel aan durven te pakken. De technische mensen hebben individueel niet alle kennis in huis, maar zodra ze de krachten bundelen komen ze tot mooie oplossingen. Wat hierbij zeker ook helpt is de sfeer binnen het bedrijf. De medewerkers stimuleren elkaar om vragen te stellen en samen te werken. Daarbij mogen mensen fouten maken, niemand rekent je daar op af. Dit is voor een groot deel toe te schrijven aan Jan Willems jr., de in 2013 overleden oud-directeur. Hij was altijd bereikbaar en benaderbaar voor iedereen en toonde interesse in zijn werknemers. Tot op de dag van vandaag is dat hoe de mensen met elkaar omgaan binnen Willems.

Jan Willems en zijn nalatenschap

De invloed van Jan Willems jr., die in 2006 opstapte als directeur, is nog steeds merkbaar binnen het bedrijf. Hij zorgde er ooit voor dat vaste personeelsleden een deel van de aandelen kunnen krijgen. Dit levert na een goed jaar een mooi extraatje op voor de medewerkers. ‘En het zorgt ervoor dat we ons gewaardeerd en betrokken voelen. We zijn ons er dan nog meer van bewust dat we het goed doen’. Sinds het vertrek van Jan in 2006 heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld, bijvoorbeeld met nieuwe machines en slimmere manieren van werken. De huidige directeur – Jurgen van Dinteren – heeft na zijn aanstelling aangegeven dat hij het bedrijf wil leiden in de geest van Jan Willems. En dat werkt hier goed: ‘want het blijft altijd Willems!’

Tekst en foto: Joep Peters

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.