Search
Close this search box.

Firma Basten: Groot geworden door klein te blijven

Firma Basten is al sinds 1964 succesvol actief in grond-, straat- & rioleringswerken en het verlenen van medewerking aan archeologische opgravingen. Een bedrijf dat wordt geleid door de bevlogen ondernemers Monique en Otto Basten met veel passie voor hun werk en oog voor de medewerkers. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid machinepark en gemotiveerde medewerkers. Hierdoor kan er snel en efficiënt nagenoeg alle werkzaamheden in eigen beheer uitgevoerd worden.

“In de beginjaren van het bedrijf pakten we alles aan, ”vertelt Otto. “Tegenwoordig doen we hoofdzakelijk graafwerkzaamheden en elektriciteitskabels en gasleidingen leggen voor Liander, een van onze grootste opdrachtgever. We hebben op dit gebied als een van de weinige specialisten in de regio een naam opgebouwd en zijn we een begrip geworden in de wereld van de nutsbedrijven. Dagelijks zijn we met een ploeg van 50 man bezig in het verzorgingsgebied van Liander dat niet alleen het leggen van kabels en leidingen betreft, maar we verzorgen ook de storingsdiensten voor Liander 24 uur per dag.”

Archeologisch opgravingen

Sinds 1995 heeft Basten een heel aparte tak van grondverzet aangeboord. Het verlenen van medewerking aan archeologisch bodemonderzoek. Waarvoor het bedrijf een speciale bak ontwikkelde een zogenaamde kaasschaaf waarmee er enkele centimeters van de grond kan worden afgeschaafd. “Een activiteit die we nog steeds doen, maar niet meer de hoofmoot van het bedrijf is”, aldus Otto.

“energie transitie draagt bij aan voldoende werk”

Uitbreiding

“Dankzij de naam die we hebben opgebouwd in het grondwerk, kregen we ook steeds meer vraag naar andersoortige werk zoals grondwerk voor funderingen”, vertelt Monique. “Om de activiteiten goed te scheiden, hebben we daarvoor in 2000 onder de naam HTH [(Hei-en Triltechniek Horssen een apart bedrijf opgericht dat zich voornamelijk bezighoudt met de fundering van prefab met de fundering van prefab (elektriciteit) gebouwen.” Dit gebeurt in opdracht van een transformatoren fabriek voor diverse elektriciteits- maatschappijen door heel Nederland. De dagelijkse leiding is in handen van Monique Basten, die naast haar eigen secretariaatsbedrijf (BSD) mede werkzaam is bij de Firma Basten.

Toekomst

Over de toekomst maken Monique en Otto zich geen zorgen. “Er is meer dan voldoende werk in onze sector. Zeker in het kader van de energietransitie waarvoor veel nieuwe leidingen gelegd moeten worden. We zouden als we willen twee keer zo groot kunnen worden, maar dat zien we niet zitten. Nu hebben we twee bedrijven met een kleine organisatie dat overzichtelijk is met korte communicatielijnen tussen onze opdrachtgevers en medewerkers. Los hiervan is er nauwelijks aan goed personeel te komen. De in totaal 60 medewerkers koesteren we dan ook. Uiteraard blijven we wel investeren in nieuwe machines en vrachtwagens die voldoen aan de laatste duurzame eisen die momenteel gesteld worden”, aldus Monique en Otto.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.