Search
Close this search box.

BCMW: juli 2022

Beste leden en relaties van Business Club Maas en Waal,

Het is zomer en het verenigingsjaar 2021-2022 is al weer ten einde. Hoe fijn was het om weer terug te gaan naar het “normaal” of toch…….. De afgelopen maanden waren in ieder geval intens. Een periode waarin ik keihard gewerkt heb, maar ook keihard heb genoten. Genoten met familie, vrienden, collega’s en mede businessclubleden. Er stond zowel privé als zakelijk veel op de agenda, voor mij was hetgeen inhalen, maar gewoon weer oppakken. Inhalen gaat niet maar het is soms een uitdaging om de juiste aandacht te geven. Een simpele nee is de oplossing om balans te houden.

Beste leden en relaties van Business Club Maas en Waal

Toch blijft het vreemd, maar tegelijkertijd goed dat we met zijn allen niet blijven hangen in het verleden en gewoon doorgaan. Of is onze focus verlegd naar andere zaken, zoals Oekraïne, stijgende brandstof- en energieprijzen, het tekort aan grondstoffen of nog erger het tekort aan mensen. De druk is dan ook hoog bij veel ondernemers, en het ziet ernaar uit dat de onzekerheid groter wordt. Wellicht kijk ik er wat zwaar tegen aan maar ik zie meer pieken en dalen heden ten dage.

Maak ik me dan zorgen? Op korte termijn niet, maar wel vind ik dat we nog meer aan de toekomst moeten denken. In het bijzonder kijk ik naar de toekomstige generatie en zeker ook de jonge ondernemers. We moeten open staan voor hun gedachte en luisteren naar de kansen en bedreigingen die zij zien. Ik noem het maar verjongen, dat houdt mij zelf ook jong. Verjongen dat gaan we komend jaar ook doen binnen het bestuur van de Businessclub. We geven invulling aan de wens te rouleren binnen het bestuur, iets waar ik naar uit kijk. Al zal het zeker wennen zijn om een deel van het vertrouwde te moeten missen.

Wat niet gaat veranderen is dat we als Businessclub actief blijven. In het seizoen 2022 -2023 gaan we wederom zorgen voor een volle agenda met afwisselende, inspirerende en vermakelijke bijeenkomsten. Het is fijn om met collega-ondernemers in een ongedwongen sfeer, te sparren over de uitdagingen als ondernemer, elkaar op te zoeken en wellicht samen te werken, maar zeker ook te ontspannen. Als ik het zo schrijf heb ik er nu al weer zin om eenieder weer te ontmoeten. Mijn agenda is in ieder geval gereserveerd voor de activiteiten van de Business Club Maas & Waal.

Patrick van de Langenberg
Penningmeester Business Club Maas en Waal

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.