Search
Close this search box.

Sponsored by Stichting CAP – Samen in beweging

Stichting CAP, Centra voor Aangepast Paardrijden, is sinds jaar en dag een bekende plek in Nijmegen en omgeving. Het is een plek waar met gediplomeerde instructeurs en speciaal opgeleide paarden gewerkt wordt aan de ontwikkeling, de fysieke en mentale groei van mensen. Via paardrijden, dierverzorgingslessen, rijden in een koets of huifbed én dagbestedingsactiviteiten biedt stichting CAP rust en vergroot ze het zelfvertrouwen van de mensen die er komen. Een zorgmanege met 3 vestigingen op mooie locaties waar het fijn is om te zijn. Locaties die echter ook hun uitdagingen hebben. Uitdagingen waar de stichting wel wat hulp bij kan gebruiken.

“We krijgen veel lovende woorden van onze cliënten en de mensen waarmee we werken. Het is ook ongelofelijk mooi werk wat we mogen doen. Als je ziet hoe ontspannen men van het paard komt, welke resultaten we boeken door de aandacht die we geven, het vertrouwen dat de paarden geven. Dat is prachtig om te zien en geweldig om daar een bijdrage in te mogen leveren.” Aan het woord is Anneke Berendijk, bedrijfsleider bij stichting CAP.

Verouderde locatie

“We werken met veel plezier elke dag vanaf mooie locaties, maar ook locaties die al lang in bedrijf zijn. We lopen nu tegen de ouderdom van de maneges aan. Vooral manege de Winckelsteegh heeft aandacht nodig. De grond is verzadigd waardoor de paarden daar als het heeft geregend met de hoeven in het water staan. Met oog op het dierenwelzijn moet daar iets aan gebeuren, maar we hebben er simpelweg het geld niet voor. De stichting ontvangt geen subsidie en draait voor het grootste deel op sponsoren. En dat loopt goed zolang er niets mis gaat. Maar we lopen nu tegen grenzen aan waar we niet 1-2-3 uitkomen. Onze trekker heeft het begeven, de grond heeft dringend aandacht nodig en ook de binnenbak is hoognodig toe aan een goede opknapbeurt.”

Zin in het nieuwe jaar

“Elke dag gaan de mensen hier weg met goede zin, een groter vertrouwen in wat ze kunnen en wat hun lichaam nog kan. Na een roerige corona periode mogen we gelukkig weer, onze cliënten hebben er erg naar uitgekeken dat alles weer “normaal” wordt. Als we dan ook een oplossing kunnen vinden voor onze locatie problemen kan ons jaar niet meer stuk.”

27 maart Hypolitusdag Bergharen

Om de hoognodige aanpassingen op te kunnen pakken en daarmee het welzijn van de paarden te vergroten is CAP een crowdfundingsactie gestart. Daarnaast wordt op 27 maart, nadat deze twee jaar op een rij moest worden geannuleerd, de Hypolitusdag in Bergharen georganiseerd. De opbrengst van deze sponsor springwedstrijd gaat naar hetzelfde doel: meer welzijn door betere huisvesting voor de paarden.
Meer informatie over de Hypolitusdag en de link naar de crowdfunding actie is te vinden op de website: www.stichtingcap.nl.

Tekst: Chantal Fransen
Foto’s: Stichting CAP

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.