Search
Close this search box.

HTR security systems: investeer in brandveiligheid

HTR security systems in Druten is van alle markten thuis en denkt altijd in oplossingen voor verschillende disciplines in de technische beveiliging of het nu gaat om inbraak, camerasystemen, toegangscontrole of brandbeveiliging. “Wij bedenken graag de beste oplossing voor iedere situatie met toepassing van de nieuwste technieken”, vertelt commercieel directeur Sjors van Ooijen. Een van de zaken waar HTR security systems in gespecialiseerd is en veel expertise heeft opgebouwd is brandbeveiliging.

Sjors van Ooijen en Richard Krutwagen

Brandbeveiliging

“Gebouweigenaren en ondernemers zijn namelijk wettelijk verplicht om te investeren in beveiliging voor hun bedrijf”, benadrukt Van Ooijen. “Zij dienen ervoor te zorgen dat hun brandbeveiligingsinstallaties adequaat worden aangelegd, beheerd en onderhouden. “We hebben jarenlange ervaring op het gebied van beveiliging en gelden in de regio als de specialist op dit gebied. We maken een nieuwe installatie conform de huidige wet- en regelgeving of updaten het huidige systeem naar de eisen van nu. Denk daarbij aan brandmeld- en ontruimingssystemen bij industriële bedrijven, winkelbedrijven, kantoren en scholen maar ook aan installaties voor ziekenhuizen en zorginstellingen.”

Opdrachtgevers

“Het grootste deel van onze opdrachtgevers zijn bedrijven en instellingen die we volledig ontzorgen en het hele traject doen van ontwerp tot aanleg en in bedrijf stellen. Dit gebeurt volgens een programma van eisen. Waarbij o.a. gekeken wordt naar de huidige wet- en regelgeving van de overheid, eventuele eisen van de verzekeraar, de omvang van het pand en de activiteiten die in het gebouw plaatsvinden. Verder kijken we naar de zelfredzaamheid van personen en eventuele gevolgen voor het milieu en omliggende panden. Aan de hand van deze gegevens wordt de installatie op maat ontworpen. Daarnaast leveren we onze producten en expertise aan de e-installateurs in de regio. Zij leggen aan de hand van ons ontwerp de bekabeling en de installatie aan. Waarna wij vervolgens de installatie in bedrijf stellen en gecertificeerd opleveren. Wat een vereiste is”, aldus Van Ooijen.


Onderhoud

“Afhankelijk wat de klant wil, kunnen we ook het jaarlijks onderhoud en het maandelijks beheer aan de brandmeldinstallatie verzorgen. Sowieso is jaarlijks onderhoud verplicht en dient door een gecertificeerd bedrijf te gebeuren. De maandelijkse beheerstaken kan in principe door het bedrijf of instelling zelf gebeuren. We geven ze daarvoor een korte opleiding en ze volgens hiervoor een cursus beheerder brandmeldinstallaties.”

“Bij HTR security systems zijn we wel bezig met het monitoren op afstand van de brandmeldinstallatie, maar het jaarlijks onderhoud dient volgens de norm nog steeds fysiek te gebeuren. We werken met verschillende merken maar zijn met ruim 25 jaar ervaring de specialist op het gebied van Hertek en Bosch, dit zijn zeer betrouwbare leveranciers waarvoor wij alle expertise voor in huis hebben op het gebied van levering en onderhoud. Dus voor een installatie van deze merken moet je zeker bij ons zijn. Voor het onderhoud en de installatie van al onze producten beschikken we over een team van monteurs en servicemonteurs die breed zijn opgeleid, allround zijn en zelfstandig kunnen werken.”

“Iedereen die bij ons binnenkomt krijgt eerst alle basisopleidingen die nodig zijn om aan deze gecertificeerde installaties te mogen werken en een interne opleiding om te kunnen werken volgens onze interne procedures. Daarnaast volgen ze regelmatig opleidingen bij de leveranciers van onze producten. We vinden het belangrijk om te investeren in opleidingen zodat onze medewerkers op de hoogte blijven van de nieuwste technieken.”

“Er werken hier momenteel 25 medewerkers en we zijn op zoek naar nieuwe medewerkers voor de functie als servicemonteur en monteurs. Wat we bieden is een goede beloning, prettige werksfeer en werken met de allernieuwste snufjes.” Meer weten neem contact op met HTR security systems bv

HTR security systems bv
Energieweg 50,
6651 KT Druten
www.htr-securitysystems.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.