Search
Close this search box.

Reinhard Reincke: Directeur JÖRG Machines BV

BIO

Naam: Reinhard Reincke
Functie: Directeur JÖRG Machines BV
Plaats: Dodewaard

Reinhard Reincke: Directeur JÖRG Machines BV

Reinhard Reincke is directeur van JÖRG Machines BV in Dodewaard. Het bedrijf is ruim 75 jaar fabrikant en importeur van plaatbewerkingsmachines voor dunne platen voor de metaalbewerkingsbedrijven in Nederland. Met name voor Fabrikanten van Luchtkanalen, Isolatieplaatwerkers, Metaalzetterijen, Dak- en Gevelbeplating, Bewerkers van Koper en Zink, Machine- en Apparatenbouw, en vele andere plaat verwekende bedrijven.

“Ondernemen is balanceren tussen klanten en medewerkers”

“Terugkijkend op 2022 groeien we als bedrijf nog steeds, maar in kleine stapjes. We hebben als JÖRG, net als andere bedrijven in onze branche te maken met de grillen van de markt. Op zich zijn we niet ontevreden over onze resultaten, maar het is afwachten hoe 2023 wordt. Dat heeft vooral te maken met het aantrekken van personeel en dan met name technisch personeel. Er wordt in onze branche steeds harder getrokken aan personeel. Vandaar dat productiebedrijven niet alleen hun productie gaan automatiseren, maar ook hun machines voorzien van geavanceerde besturingssystemen. Waardoor het complexer wordt en vraagt om technische medewerkers met verstand van software en automatisering.”

Reinhard Reincke: Directeur JÖRG Machines BV

We gaan meer inzetten op social media

“Aan de sfeer van het bedrijf kan het niet liggen”, meent Reincke. “We hebben een prachtig team van medewerkers met korte communicatielijnen en dito beloning, die elke dag weer de prachtigste producten maken. Alleen hoe vertel je dat aan potentiële medewerkers. Daarom willen we ons bedrijf meer gaan promoten via social media om nieuwe medewerkers te werven. Gezien de uitdagingen in de markt in het kader van de energietransitie, liggen er nog genoeg kansen. Zeker in de isolatiebranche waarvoor wij een hele range aan machines vervaardigen zoals de lasersnijmachine.”

Lange levertijden zijn geen uitzondering meer

“Een probleem waar niet alleen wij, maar alle productiebedrijven tegenaanlopen, zijn de onderdelen en chips voor de machines die veelal uit Azië komen. Waardoor onze klanten te maken krijgen met levertijden van wel soms 40 tot 45 weken. Wat ik heel vervelend vind voor onze klanten, We proberen in de tussentijd wel onze klanten tevreden te stellen. Omdat heel veel bedrijven in Europa hier last van hebben, willen de industriële landen de productie van onderdelen en chips weer naar Europa halen. Waardoor we minder afhankelijk worden van Azië. Desondanks is onze ambitie in 2023 om nog mooiere en innovatieve machines te maken voor onze groeiende klantenkring in Nederland.”

Tekst: Loet van Bergen
Foto: Reinhard Reincke

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.