Search
Close this search box.

D’N Office Stimulerend ondernemerschap

Vanuit de vastgoedcrisis in 2016 zag kantoorlocatie D’n Office in Uden een beetje per toeval het levenslicht. Om leegstand te voorkomen werd besloten dat het grote complex het best in kleine units verhuurd kon worden. Vanaf dag één was daarbij het uitgangspunt: lage huren en grote flexibiliteit. Op die manier is er gewerkt aan een stevig fundament van vaste huurders die de mogelijkheid krijgen om vanuit een veilige startomgeving dan wel te proeven aan het ondernemerschap of door te groeien naar een serieuze onderneming. Het bleek een gouden greep. Aan het woord is mede eigenaar Benito van Dijk. Hij geeft ons een inkijkje in de visie van dit kantoorcomplex en de panden die hieraan verbonden zijn.

“Wij komen van origine uit de retail. Daar hebben we geleerd dat je met lage marges en een hoge servicegraad je een trouwe klantenkring opbouwt. Die gedachte hebben we doorgetrokken in de verhuur van de werkplekken die we inmiddels op verschillende locaties aanbieden,” vertelt Benito. “We bieden goede faciliteiten en leggen de drempel om te kunnen starten laag. Met veel ruimtes, een bescheiden huur, een maandelijkse opzegtermijn en uitgebreide gemeenschappelijke voorzieningen creëren we een omgeving waar mensen hun klanten in een aansprekende ambiance kunnen ontvangen en de samenwerking met andere ondernemers aan kunnen gaan.”

“We zien dat dit werkt en hebben al een aantal mooie samenwerkingen tot stand zien komen. Daarnaast zien we dat de bedrijven die bij ons klein zijn begonnen hebben kunnen doorgroeien en op hun beurt nu een mooie bijdrage leveren aan onze maatschappij. Dat zien we hier, in D’n Office, maar ook op de twee andere locaties die we uitbaten: “Het Handelshuys” en de daaraan verbonden “Handelswinkel” in het centrum van Uden.”

“Vrijheid is de beste binding.”

Voor maken en zaken

“In 2019 hebben we een oud schoolgebouw overgenomen waarin we met dezelfde visie zijn gaan ondernemen. Op deze locatie bieden we plekken aan ondernemers die producten maken en ontwikkelen. Ambachtslieden die bij ons de fysieke ruimte vinden voor hun nijverheid. Ook hier tegen een laag starttarief en een flexibele opzegtermijn. En ook hier zien we mooie samenwerkingen ontstaan. Een leerbewerker bijvoorbeeld die samenwerkt met een metaalbewerker die gespen maakt en samen een heuptassen lijn voor hondentrainingen op de markt brengen. De makers die we hebben bieden we aanvullend de mogelijkheid om kosteloos hun producten te verkopen in de Handelswinkel. Door goed te blijven luisteren en voelen wat er bij de ondernemers speelt blijven we in beweging en kunnen we aansluiten bij de behoeftes die er zijn. Die beweging, die speelsheid en flexibiliteit zorgt ervoor dat ondernemerschap in bloei wordt gezet.”

Sociaal maatschappelijke bijdrage

In het Machinehuys wordt gemaakt, maar ook geleerd. Leerlingen van het ROC vinden hier een stageplek en ook het Repair café heeft zijn weg naar het Huys gevonden. Er wordt gewerkt door ambachtslieden met hart voor hun vak, of dat nu metaalbewerking is, lasersnijden, meubelmaken en design, beeldhouwen of ski slijpen. Het bruist van de activiteit en het is een broedplaats van creatief talent. Lichtend voorbeeld voor de ontwikkeling van het o zo broodnodige maak talent die we in de huidige maatschappij zo nodig hebben.

Tekst: Chantal Fransen
Fotografie: D’n Office

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.