Search
Close this search box.

HKS Tiel en Hoppebrouwers delen dezelfde ambities

Duurzaamheid. Een begrip waar niemand in deze tijd omheen kan. Waar wij, als Hoppenbrouwers, ook niet omheen wíllen! Circulair ondernemen, CO² reductie, energietransitie staan hoog op de maatschappelijke agenda en verwezenlijken we niet alleen binnen onze eigen organisatie maar passen we ook graag toe om de duurzaamheidsambities van onze klanten te realiseren.

Wij zijn dan ook trots dat we al verschillende jaren als ‘vaste’ installateur werkzaamheden voor recyclingsbedrijf HKS in Tiel mogen uitvoeren. Met in totaal 13 vestigingen in Nederland, België en in het Verenigd Koninkrijk zijn ze marktleider en dus geen kleine jongen binnen de branche. Zij verzamelen, distribueren, scheiden, sorteren en verwerken ferro, non-ferro en elektronica.

Technisch Projectmanager, Emil Bregita licht zijn doelen toe. “Ik weet nog goed hoe het ooit begon. In 2013 maakte ik de overstap naar HKS en was direct helder dat er behoorlijke stappen gemaakt moesten worden om mijn ambities te verwezenlijken. Er was sprake van achterstallig onderhoud en na een brand in een kabelgoot was wel duidelijk dat er een samenwerking moest komen met een lokale installateur. Niet alleen voor spoed en om de aanrijtijden aanzienlijk te reduceren maar ook om reguliere elektrotechnische (onderhouds)werkzaamheden uit te voeren. Zo kwam ik in contact met RTP Elektrotechniek, nu Hoppenbrouwers Afferden.”

Een wereld te winnen op het gebied van recyclen

Toepassen diverse technieken voor een schoon eindproduct

Emil spreekt zijn waardering uit over de betrokkenheid van de medewerkers van Hoppenbrouwers want het recyclen en verwerken van het afval (o.a. autosloopbedrijven) is een zeer complex proces wat continue aanpassingen in de procedures eist. Meedenken en niet direct tevreden zijn, is dan ook een must om je doelen te halen. Middels diverse technieken zoals knippen, schredderen, branden en het scheiden op basis van onder andere magnetische eigenschappen en luchtstromen wordt de opbrengst van schoon materiaal, het eindproduct, gemaximaliseerd. “Ik kan wel zeggen trots te zijn dat we begonnen met het verwerken van 70 ton en nu op 250 ton per dag zitten”, aldus Emil.

De werkzaamheden die Hoppenbrouwers uitvoert bij HKS zijn uiteenlopend en hebben betrekking op zowel E als W. Zo worden alle voorkomende elektrotechnische- en bekabelingswerkzaamheden ten behoeve van de besturingskasten opgepakt. Thermografische en NEN3140 inspecties worden uitgevoerd en de daaruit geconstateerde punten worden opgelost. Het afgelopen jaar is de complete verlichtingsinstallatie vervangen door LED. Verder is er onlangs opdracht gegeven voor het uitbreiden van de terreinverlichting en is er op het gebied van brandbeveiliging een contract van 5 jaar afgesloten betreffende de sprinkler installatie.

Emile Bregita
Emile Bregita

Nieuw software programma voor sorteerlijn

Voor allerlei vraagstukken op het gebied van software wordt er een beroep gedaan op de afdeling Industriële Automatisering van de vestiging in Afferden. Zo is er een nieuw programma geschreven voor een productielijn om de materialen op deze sorteerlijn beter te spreiden. Aangezien de oorspronkelijke besturingskast zich in een stoffige omgeving bevond, is deze opnieuw op een andere plek geïnstalleerd.

“Er is nog een wereld te winnen op het gebied van recyclen. Afval bestaat namelijk niet. Zo gaan we het verwerken van witgoed verder uitbreiden. Op termijn bestaan er voldoende mogelijkheden om het recyclen verder uit te bouwen. Naast het huidige pand van HKS is een mooi groot stuk grond voor uitbreidingsmogelijkheden aangekocht. Ik zie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet” merkt Emil tevreden op.

Biezenwei 3
4004 MB Tiel
Nederland

Van Heemstraweg 47,
6654 KD Afferden
Tel 0487-585100
www.hoppenbrouwerstechniek.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.