Search
Close this search box.

Flebologisch Centrum Grave: Allround specialist spataderen en aambeien

Het flebologisch centrum in Grave is een begrip in Nederland als het gaat om de behandeling van spataderen en aambeien. Met de komst van veneus chirurg professor Cees Wittens kan nu ook het grote, diepe adersysteem worden behandeld. Een expertise die dun gezaaid is en uitkomst biedt voor mensen met complexe vaatproblemen.

“We helpen ondernemers binnen een dag van hun pijnlijke benen.”


“Met professor Wittens in ons team zijn er nu 7 specialisten in ons centrum. Daarmee kunnen we alle behandelingen aanbieden op het gebied van aambeien en spataderen. Onze wachtlijsten zijn kort en, met uitzondering van de puur cosmetische behandelingen worden verreweg de meeste behandelingen door de zorgverzekeraar vergoed,” vertelt dr. Wijnand van Gent, vaatchirurg en eigenaar van het flebologisch centrum. “We zien in ons centrum veel ondernemers. Het zijn de mensen met staande beroepen of mensen die lange ritten in de auto maken die vroeg of laat last krijgen van hun benen. Het adersysteem wordt overbelast en dat uit zich in dikke enkels en chronisch vermoeide en pijnlijke benen. Juist deze mensen kunnen we snel en met vrij eenvoudige ingrepen helpen.”

Binnen een dag weer op de been

“De meeste behandelingen worden onder lokale verdoving poliklinisch uitgevoerd. Met een compressiekous zijn de dagelijkse werkzaamheden direct daarna alweer op te pakken. Een uitkomst voor ondernemers die snel weer op de been moeten zijn. Patiënten met complexere vaatproblemen kunnen met de veneuze chirurgie die professor Wittens uitvoert goed worden geholpen. Is er bijvoorbeeld sprake van een verstopping in de diepgelegen aderen dan is dit op te lossen door een stent te plaatsen in de ader, zodat deze weer open komt te staan en het bloed weer door kan stromen. Dat geeft een enorme verlichting en een blijvend wegblijven van de pijn en vermoeidheidsklachten. Nu we deze complexe behandelingen ook kunnen aanbieden zijn we volledig in onze dienstverlening. En kunnen we pijn- en ongemaksklachten op het gebied van het adersysteem, maar zeker ook als er sprake is van aambeien vrij eenvoudig en snel weghalen.”

Locatie: Flebologisch centrum Grave Model: Wijnand W.B. van Gent Opdrachtgever: VITA Magazine Eefke Peters

Flebologisch Centrum Grave
Klinkerstraat 8
5361 GW Grave
Tel.: 0486 – 42 00 96
www.spataderen-fcg.nl

Tekst: Chantal Fransen
Fotografie: Flebologisch centrum Grave

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.