Search
Close this search box.

De beste versie van jezelf zijn: dat wil toch iedereen?

In gesprek met: Jurgen Benders en Rianne Spiekerman

Persoonlijke ontwikkeling, een proces dat vandaag de dag ontzettend belangrijk is op de werkvloer. Het is de manier waarop je aan je eigen vaardigheden werkt. Door je bewust te worden van alles wat je in je mars hebt en aan de slag te gaan om dit te verbeteren, blijf je leren en ontwikkelen. Zo bereik je je gestelde doelen en werk je aan je zelfvertrouwen.

De beste versie van jezelf zijn: dat wil toch iedereen?
Foto: Bas Driessen

In dit artikel gaan we in gesprek met Jurgen Benders (contractbeheer) en Rianne Spiekerman (coördinator service en onderhoud), beide werkzaam bij Schellekens en Schellekens. Wat zijn hun ervaringen na het volgen van één van onze cursussen? Welke doelen hebben zij opgesteld? En welk resultaat zien zij terug?

Persoonlijke doelen

Rianne en Jurgen hebben samen met vier andere collega’s een Communicatietraining incompany gevolgd. Een praktijkgerichte manier om kennis en vaardigheden van meerdere werknemers te laten aansluiten bij de ontwikkeling van de organisatie. Voorafgaand hebben de cursisten persoonlijke doelen opgesteld. Zo had Jurgen doelen opgesteld als; hoe kan ik mij communicatief het beste inzetten om de klant te bereiken, hoe houd ik gesprekken staande, etc. Voor Rianne was vooral het doel om beter naar de klant te luisteren en daarop te anticiperen. Door doelen op te stellen en door de groepsdynamiek hebben Jurgen en Rianne veel nieuwe kennis opgedaan. Rianne: ´´we waren met zes collega´s en iedereen had voor zichzelf een doel opgesteld waardoor we tijdens de cursus veel van elkaar konden leren´´. Jurgen vult haar aan ´’doordat het erg interactief was, hielp je elkaar tijdens de cursus al door van elkaars sterke en zwakke punten te leren’’.

“Bereik gestelde doelen en werk aan je zelfvertrouwen”

Toegevoegde waarde

Beide geven aan dat ze door de cursus tot nieuwe inzichten zijn gekomen en handvaten hebben gekregen om bepaalde situaties makkelijker aan te pakken. Jurgen: ‘’we geven vaak op voorhand al invulling aan een gesprek, hierdoor zal je onbewust er ook naar kunnen handelen’’. Aannames kunnen namelijk een goed gesprek hinderen. Het voorkomt dat je de situatie goed begrijpt en het stopt je creativiteit om andere oplossingen te zien of te bedenken.

Wanneer er gevraagd wordt of het resultaat van het vooraf vastgelegde doel bereikt is, geeft Rianne aan: ‘’Je wil natuurlijk de verkregen kennis goed blijven toepassen, maar dat is een utopie. We zijn erop vooruitgegaan en de dingen die we hebben opgepakt, zijn goed doorgevoerd en we spreken elkaar erop aan wanneer bepaalde dingen anders gedaan kunnen worden’’. Jurgen vult hierbij aan: ‘’Het positieve eraan is dat we de handvaten hebben en hoewel het nog geen automatisme is, zijn we wel goed op weg.’’

Stilstaan is achteruitgaan?

Wanneer de vraag gesteld wordt: ‘’wat vinden jullie van de uitspraak stilstaan is achteruitgaan?’’, geeft Rianne aan ‘’ik denk dat het altijd belangrijk is om in ontwikkeling te blijven, als persoon en als bedrijf. Maar stilstaan is niet direct achteruitgaan, maar je gaat er in ieder geval niet op vooruit’’. Jurgen geeft aan dat hij hierin dezelfde mening deelt.

Op de vraag: ‘’heb je tips of advies voor mensen die nog twijfelen over het volgen van cursussen?’, geeft Jurgen aan: ‘’als ik naar onze ervaring kijk, was het echt wel een aanrader. Nogmaals, niet alles zal blijven hangen, maar al blijft er bij elke deelnemer maar 1/3 hangen, dan kan je elkaar als team aanvullen waardoor je uiteindelijk er beter van zult worden’’. Rianne vult hierin aan: ‘’Het is nooit verloren tijd’’.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.