Search
Close this search box.

Innovatie apps die de zorg verbeteren

Innovatie is noodzakelijk om de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg te verbeteren in de toekomst. Bankieren, navigeren, sporten, tegenwoordig is het gebruik van applicaties op smartphones en tablets niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Wij leggen er in dit artikel vier voor die, in onze optiek, de zorg verbeteren.

MindMate: je maatje die overal aan denkt

MindMate: je maatje die overal aan denkt

Sleutels, portemonnee, telefoon; het zijn van die spullen die iedereen weleens vergeet. Zodat je in de supermarkt staat zonder geld, of voor je huis zonder sleutels. Iemand bellen om hulp? Helaas, je telefoon ligt ook binnen. De oplossing heet MindMate. Een eenvoudige manier om nooit meer iets te vergeten, hoe vergeetachtig je ook bent. De Mindmate zelf hangt bij de voordeur, met de stekker in het stopcontact. Sleutels, portemonnee en telefoon zijn voorzien van een gekleurd label, met daarin een zender- tje. Ga je zonder een van de drie dingen de deur uit, dan waarschuwt MindMate je met een licht- en geluidssignaal.

Luister naar de bijsluiter

Luister naar de bijsluiter

Ouderen moeten vaak meerdere tabletten, pillen en andere vormen van medicatie innemen. Waarbij er een aannemelijk kans bestaat dat mensen verkeerde medicatie slikken. Naast dat dit heel gevaarlijk is voor de patiënt, kost het foutief innemen van medicatie jaarlijks zo’n 127 miljoen euro. De app Voice of Medicine biedt een oplossing voor dit probleem. De app scant de barcode van de medicatie, waarna de bijsluiter te beluisteren is door de gebruiker. Dit kan eindeloos herhaald worden tot de bijsluiter volledig is begrepen.

Easee online oogmeting

Easee online oogmeting

Easee biedt een online oog meet platform, waardoor het meten van ogen makkelijker en voor meer mensen toegankelijk wordt. Voor de testen zijn alleen een computer en een smartphone nodig. Er kan een visus- indicatie worden afgegeven, maar ook kan een sterkte voor bril of lenzen worden berekend. Met dit laatste kan vervolgens een bril of contactlenzen besteld worden bij een (online) aanbieder.

Voeding en beweging

Voeding en beweging

MyFitnessPal is een smartphone-app en website die voeding en lichaamsbeweging bijhoudt. De app maakt gebruik van gamification- elementen om de naleving van lichaamsbeweging en dieetdoelen aan te moedigen. Om voedingsstoffen te volgen, kunnen gebruikers de streepjescodes van verschillende voedingsmiddelen scannen of ze handmatig vinden in de grote reeds bestaande database van de MyFitnessPal heeft toegang tot 14 miljoen voedingsstoffen. Deze statistieken kunnen worden gebruikt om training en calorieën bij te houden.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.