Search
Close this search box.

Je huis en tuin klaar voor de winter: Maak schoon, repareer, maar maak het vooral gezellig

De dagen worden korter, rond de klok van vijf is het al behoorlijk donker. Ook de temperatuur is flink aan het zakken. Ben jij al klaar voor de winterkou? Zal er een winterkou zijn? Wat de winter ook gaat brengen: we zullen hoe dan ook meer tijd binnen doorbrengen. Een gezellige tijd voor velen, lekker warm bij de haard in een goed geïsoleerd huis, een warm tuinhuis, of aangenaam (overdekt) terras. De winter ademt knusheid, met warme fijne dagen binnen, maar zeker ook nog buiten. Zorg er wel voor dat huis en tuin klaar zijn voor de kou en winterse buien.

Zorg dat de dakgoten schoon zijn, zodat regen- en smeltwater makkelijk weg kunnen lopen. Dakramen, deuren, kozijnen, de gevel en schilderwerk: loop je huis kritisch na, repareer, vervang en schilder waar nodig, zodat vocht en tocht geen kans krijgen. Denk na over de isolatie van je huis, vraag het advies van de vakman en denk daarbij ook aan ventilatie. Het zijn de basiszaken voor het onderhoud aan je huis. Richten we de blik naar binnen dan zijn er in het interieur fijne toevoegingen te maken die het leven binnen extra aangenaam maken. Zit je ook in de winter graag buiten? Maak je tuin winterklaar, maar richt hem ook zo in, dat je comfortabel kunt genieten van de frisse buitenlucht.

Genieten van je tuin in de winter

Ben je een buitenmens? Onder een overkapping met zijwanden zit je beschut, een kachel, terrasverwarmer of open haard zorgen ervoor dat het warm en behaaglijk blijft. Een lekkere loungeset met dikke kussens en dekens waar je in kunt zakken maakt het helemaal af. Een goede kop warme chocomel erbij en jouw dag kan niet meer stuk. Je uitzicht? Met groenblijvende heesters in combinatie met een groene bodembedekker als Helleborus (nieskruid) die in verschillende kleuren bloeit en winterbloeiers als de Japanse kers die met haar elegante lichtroze bloemetjes in november/december en soms zelfs een tweede keer in februari/maart elegant bloeit maak je je tuin spannend. Een b(l)oeiend schilderij.

De blik naar binnen

Oude meubels? Je geeft ze een tweede leven met aero cleaning. Met zeer fijne stof onder lage druk worden oude laklagen verwijderd, zonder dat de onderliggende laag beschadigd wordt. Je krijgt er een onbehandeld meubel voor terug, die in elke gewenste kleur (beits, hout, of dekkend) afgewerkt kan worden. Je winters interieur maak je helemaal af met zachte stoffen in warme tinten, gedimd licht en (geur)kaarsjes. Door enkele mooie accessoires toe te voegen oogt je interieur als nieuw, zonder dat je grote investeringen hoeft te doen in de aanschaf van nieuwe meubels.

“Geniet van de komende koude, warme winterdagen”

Schoon en beschermd

Rolluiken, screens en zonneschermen maak je schoon en zet je aan de buitenkant in de autowas, zo parelt de regen er eenvoudigweg van af. Het is nu ook de tijd om de tuinmeubels grondig schoon te maken. Berg ze droog op of dek ze af met een beschermhoes. Teakmeubels smeer je in met teakolie. De tuinkussens behandel je met textielreiniger. Vergeet de barbecue niet schoon te maken en zet ook deze het liefst binnen. Maak je tuin echter niet té schoon: met een bergje blaadjes geef je de egels een fijne warme plek. Vogels maak je blij met een vetbolletje.

Kuipplanten geef je een vorstvrije plek en check of alle potten goede drainage gaten hebben. Is er vorst? Sluit dan ook de buitenkraan af.

Geniet van de winter!

De specialisten in de buurt staan je bij met advies over hoe je jouw woning klaar maakt voor de winter.
Nu al ideeën voor de zomer? Profiteer dan nu van de redelijk rustige winterperiode.

De Vlieren
Groencentrum en Kwekerij

www.devlieren.nl

Tuinplanten Kwekerij
Buxuskoning

www.buxuskoning.nl

GBI Dick Smits
www.dicksmits.nl

Adviba
www.adviba.nl

Tuincentrum Bull
www.tuincentrumbull.nl

Van den Hatert
www.jvandenhatert.nl

Parket Exclusief
www.parket-exclusief.nl

Meubelspuiterij Maas en Waal
www.meubelspuiterijmaasenwaal.nl

DT-69
www.dt-69.nl

Best Floors
www.bestfloors.nl

Donk Constructie
www.donkconstructie.nl
Hormes
www.hormes.nl

Jan de Boer tuinhuizen
www.jandeboertuinhuizen.nl

Harlekijn kachels
www.harlekijnkachels.nl

Bij Nett
www.bij-nett.nl

Schäffer tuinhuizen
www.schaffertuinhuizen.nl

Van der Garde
tuinmeubelen

www.vdgarde.nl

Tekst: Chantal Fransen Fotografie: Schäffer tuinhuizen /
Meubelspuiterij Maas en Waal / stock

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.