Search
Close this search box.

Wereldwinkel Wijchen: Samen voor het goede doel

Wereldwinkel Wijchen zet zich al 40 jaar in voor het goede doel. En dat doet ze op heel eigen wijze. De winkel beslist zelfstandig over de inrichting van de winkel en ook het assortiment is anders dan in de gemiddelde wereldwinkel. Met veel minder fairtrade food producten richt het zich voornamelijk op accessoires en huisdecoraties. Fijne cadeaus die in ieder huis, in elk interieur goed staan. Ook qua organisatie doet de winkel het op haar eigen manier. De winkel draait volledig op vrijwilligers, zodat zoveel mogelijk geld naar het goede doel kan gaan: de coöperaties met kleine producenten wereldwijd die met zorg en aandacht voor het milieu mooie dingen maken die tegen eerlijke prijzen worden ingekocht.

Wereldwinkel Wijchen: Samen voor het goede doel

Bio

Naam: Wereldwinkel
Locatie: Wijchen
Actief sinds: 1983

De 30 vrijwilligers die Wereldwinkel Wijchen draaiende houden willen de wereld eerlijker maken. Zij geloven in eerlijke handel en daar zetten zij zich belangeloos voor in.

Voor een eerlijke wereld

Henk van Haeften, voorzitter van het dagelijks bestuur, werd 4 jaar geleden gevraagd om zich in te zetten voor de wereldwinkel. Een positie die hem, gezien zijn levenslange betrokkenheid bij derde wereldproblematiek, goed paste. “Het mooie van de vrijwilligers die hier werken is dat zij allemaal staan voor hetzelfde goede doel: wij willen de wereld mooier en eerlijker maken. Ik ben trots op wat we hier met z’n allen bereiken,” aldus Henk.

“Alle vrijwilligers zijn belangrijk en iedereen denkt mee. Elke inbreng wordt dan ook meer dan gewaardeerd.”

Waardering en respect

“Ieder van ons werkt een dagdeel in de week. In de winkel, waar je altijd met z’n tweeën staat, of bij de uitvoer van een andere taak waar je goed in bent en plezier in hebt. We hebben mensen die zich bezighouden met de PR, de administratie, de vrijwilligersorganisatie, inkoop en inrichting. Iedereen is betrokken en heeft een stem in alles wat we beslissen. En daar zetten we ons allemaal belangeloos voor in. We koesteren onze vrijwilligers en hebben niets anders dan waardering en respect voor de tijd en inzet die gegeven wordt.”

Voor verdere informatie zie www.wijchensewereldwinkel.nl

Tekst en foto: Chantal Fransen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.