Search
Close this search box.

Carla de Baaij: start eigen uitvaartonderneming

Na een lange carrière in de laboratoriumwereld besloot Carla de Baaij, uit passie en liefde voor de uitvaartbranche, een aantal jaren geleden het roer drastisch om te gooien. Ze zegde haar baan op en begon een opleiding tot uitvaartverzorgster. Na het behalen van haar diploma en registratie volgens het SKU-keurmerk, is ze gaan werken bij een begrafenisonderneming die reeds lang bestaat en een zeer hoog kwaliteitslevel hanteert. Hier heeft ze alle facetten van de uitvaartverzorging vakkundig aangeleerd en uitgediept. Dus zeer veel ervaring op kunnen doen.

“Een mooi, waardevol, zeer dankbaar en boeiend vak”, vertelt Carla. “Ik heb de afgelopen jaren, in de praktijk, ook mijn eigen stijl ontwikkeld. Met de tijd meegaan is daarbij zeer belangrijk, er zijn nieuwe ontwikkelingen en ook veranderende behoeften van nabestaanden. Een uniek persoonlijk afscheid verzorgen en vooral passie voor het vak, empathie en zorgzaamheid uitstralen. Een afscheid kan immers niet meer over gedaan worden. Het is eenmalig! Daarnaast ben ik er om een luisterend oor te zijn en ondersteuning op maat te bieden, passend bij de wensen van de overledene en de nabestaanden. Het verlies van een dierbare is vaak één van de meest emotionele momenten in iemands leven.” Carla heeft dit zelf aan den lijve ondervonden met de uitvaart van haar schoonvader en andere dierbaren. Professionele ondersteuning en begeleiding zijn noodzakelijk om het afscheid van een geliefde op een respectvolle, betekenisvolle manier te kunnen regelen. Zo is zij op het spoor gezet om haar eigen uitvaartonderneming te gaan starten.

Complete uitvaartverzorging

In de afgelopen maanden is Carla druk bezig geweest om alle praktische zaken voor haar eigen onderneming goed voor te bereiden. “Daar komt heel wat bij kijken. Haar logo, bestaat oa. uit een boomdoorsnede met jaarringen. De jaarringen van het leven, een toepasselijke connectie. Verder moest er natuurlijk een website komen, naslagwerken met alle mogelijkheden ten aanzien van keuzes aangaande o.a. kisten en rouwkaarten. Ik kan alles regelen voor een afscheid of het nu een begrafenis, crematie, rouwbezoek of thuisopbaring betreft. Het plannen van een afscheidsceremonie, het verzorgen en overbrengen van een overledene na diens overlijden, ondersteuning bieden aan families bij het nemen van belangrijke, vaak zeer emotionele beslissingen, als ook het spreken tijdens de plechtigheid.

Samen voor een menselijk afscheid

Nabestaanden kunnen samen met mij bekijken welke locatie het beste bij hun dierbare zou passen. Tegenwoordig is namelijk bijna alles mogelijk. Een uitvaartcentrum in de buurt, het crematorium te Beuningen of beide crematoria te Nijmegen. Daarnaast heb ik vele zeer goede contacten met verschillende, misschien niet altijd voor de hand liggende locaties in deze regio o.a. met “Het Trefpunt” in Deest, maar ook met De Boskapel in Nijmegen en de Protestantse kerk in Beuningen. De laatste twee zijn eveneens zeer mooie locaties voor niet-gelovigen. Afscheid nemen in het bos, bij “Villa Klein Heumen”, zou ook een mogelijkheid kunnen zijn voor grote natuurliefhebbers.”

Carla is er helemaal klaar voor. Als er tijd is, helpt Carla collega ondernemers als flexwerker. De complimenten die Carla al van veel families ontving, waar zij de afgelopen jaren een uitvaart voor verzorgd heeft, geven aan dat het wel goed gaat komen met Uitvaartonderneming Carla de Baaij.

Samen een eigen, passende invulling aan een afscheid geven, zowel qua budget, als persoonlijke wensen, daarnaast altijd een vast aanspreekpunt, dat is waar Uitvaartonderneming Carla de Baaij voor staat!

E: contact@carladebaaij.nl
T: 024-6771136
M: 06 22 45 70 86
W: www.carladebaaij.nl
Tituslaan 26, 6642 AR Beuningen

Tekst: Loet van Bergen Foto’s: Gerard van Roekel

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.