Kookatelier Korenbloem 2.0 deelt een populair recept, dat zij vaak maken tijdens een kookworkshop. Ben jij geïnteresseerd in een leerzame – en gezellige kookworkshop dit voorjaar, bezoek dan hun website.
Benodigdheden
- 2 zeewiervellen (nori)
- ½ zijde verse zalm
- 1 theelepel wasabi
- 1 eetlepel oestersaus
- balsamico stroop
- rucola sla
- kwarteleitjes
- kappertjes
- plastic huishoudfolie
Bereidingswijze
Rol de plasticfolie uit op de werkbank ter grootte van de zijdezalm. Fileer de zijdezalm half door. Plaats de bovenkant van de zalm op de folie. Meng de wasabi en oestersaus door elkaar en smeer deze in over de zalm. Leg daarop de 2 zeewiervellen. Leg hier bovenop de andere zijdezalm.
Rol het geheel zachtjes samen met de folie tot een rol, zorg ervoor dat het plastic niet mee rolt in de vulling. Plaats deze “worstvorm” in de vriezer.
Wanneer de rol is bevroren, uit de vriezer halen en iets laten ontdooien. Dan snij je de rol in dunne plakjes (liefst op een snijmachine) en leg je de plakjes op een bord in de vorm van een vlinder (zie foto). De sprietjes van de vlinder maak je met balsamico stroop. Het geheel nog mooi opmaken met rucola sla, kwarteleitjes en kappertjes. Succes!
Eet smakelijk,
Martin en Anthonie de Boer, Kookatelier Korenbloem 2.0