Search
Close this search box.

Oktober woonmaand: Inspirerende woontrends voor 2024

Oktober is de eerste maand na de zomer, de herfst is ingezet en we kijken vooruit naar de gezellige decembermaand waarin we met vrienden, familie of alleen genieten van een warm en aangenaam huis. We zeggen de zomer en nazomer nu definitief vaarwel en bereiden ons voor op de huiselijkheid van de herfst en winter. Het is tijd om de blik naar binnen te richten en ons huis zo te maken dat we er ons lekker in voelen. Met nieuwe spullen of door oude spulletjes weer nieuw leven in te blazen. De beurzen die eraan komen zullen alle trends voor 2024 laten zien. Wij geven alvast een voorproefje.

Dit jaar wordt er vooral teruggegrepen naar vroeger:
De vormen uit de jaren 70, de diepwarme kleuren uit de 20s van de vorige eeuw, de weelderige planten die we een paar jaar geleden al in huis haalden… het komt allemaal terug. In nieuwe, maar ook in oude meubels. Door je oude meubels of dat wat je op Marktplaats of in tweedehands winkels vindt op te knappen maak je van jouw interieur iets dat uniek is en helemaal van jou zelf.

“Van buiten terug naar binnen: sluit dit natte zomerseizoen goedaf en maak je huis klaar voor de warme wintermaanden.”

Organische vormen

De seventies zijn terug! In verfijnde houten meubels en in de warme kleuren van toen: het oranje en het bruin, waarbij bruin in niets meer lijkt op het bruin van toen. Het bruin van nu is uitnodigend en fris. Het brengt ons terug naar de natuur, daarin is er ook veel aandacht voor hout. In de meubels, maar ook op de wanden en de vloeren. Donker hout brengt rust en geeft het gevoel dat je terug naar de natuur gaat. Het groen uit de Urban Jungle van een tijdje terug kun je dan ook gewoon laten staan. Het combineert prima met het warme hout en de ronde vormen die we nu willen. We stappen af van de rechte en strakke lijnen en zoeken naar een bepaalde zachtheid met natuurlijk linnen en katoen voor comfortabele kussens waar je dromerig in weg kunt zakken. Naast het bruin zien we licht eiken en zelfs marmer. Door koel staal te combineren met het warme hout en de ronde vormen, krijgt je huis een verfijnde, moderne uitstraling.

Terug naar de natuur

We denken aan onze toekomst en zijn milieubewust bezig en dat zien we terug in ons interieur. Door meubels te hergebruiken en door te kiezen voor natuurlijke materialen. Op de muur met kalkverf of leem, maar ook door nieuwe producten te maken van bestaande materialen. Zo zijn er vloerkleden die gemaakt zijn van gerecyclede petflessen en gordijnen van gerecycled katoen. Van het restmateriaal uit de t-shirt productie worden prachtige stoffen gemaakt. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen van innovatieve ideeën, producten en accessoires die de natuur beschermen. Heel letterlijk halen we de natuur naar binnen met planten. Heel veel planten in alle kleuren, maten en vormen.

Heb aandacht voor je interieur, maar vergeet je tuin en gevel niet: dit is ook de tijd om je tuin winterklaar te maken, onderhoudswerk te verrichten en alvast na te denken over het volgende zomerseizoen: volgend jaar een nieuw zonnescherm, horren, een uitbouw of tuinhuis? Wees de grote voorjaarsdrukte voor en regel het nu al, nu je nog vers in je hoofd welke veranderingen je aan jouw tuin of terras wilt maken.

Woonbeurzen in oktober:

3 – 8 oktober: VT Wonen & Designbeurs in EXPO Greater Amsterdam in Vijfhuizen.
13 – 15 oktober: Huis & Woon beurs in Evenementenhal Hardenberg.
21-29 oktober: Dutch Design Week vindt plaats in Eindhoven.

Geniet van de herfst!

Innovatieve materialen, stoffen, raamdecoratie, vloeren, meubels, muurafwerking, kunst, kleuren… er komt heel veel kijken bij het inrichten van jouw perfecte interieur.Onze regio zit vol met specialisten die je kunnen helpen om ideeën op te doen en jouw ideeën uit te werken.

Maak je huis precies zoals jij hem hebben wilt
Ongestoord genieten van tuin en terras? Laat je adviseren door de vele vakmensen die onze regio rijk is:

De Vlieren
Groencentrum
en Kwekerij

www.devlieren.nl

Tuinplanten Kwekerij
Buxuskoning

www.buxuskoning.nl

GBI Dick Smits
www.dicksmits.nl

Adviba
www.adviba.nl

Tuincentrum Bull
www.tuincentrumbull.nl

Van den Hatert
www.jvandenhatert.nl

Parket Exclusief
www.parket-exclusief.nl

Meubelspuiterij Maas en Waal
www.meubelspuiterijmaasenwaal.nl

DT-69
www.dt-69.nl

Best Floors
www.bestfloors.nl

Donk Constructie
www.donkconstructie.nl

Hormes
www.hormes.nl

Jan de Boer tuinhuizen
www.jandeboertuinhuizen.nl

Harlekijn kachels
www.harlekijnkachels.nl

Bij Nett
www.bij-nett.nl

Schäffer tuinhuizen
www.schaffertuinhuizen.nl

Van der Garde tuinmeubelen
www.vdgarde.nl

Tekst: Chantal Fransen en Fotografie: Stock foto’s

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.